Прокурор вказав голові Добровеличківської РДА на порушення

Червень 12, 2012 | Новини | Переглядів: 1013 | Коментарі: 0

Прокурор Добровеличківського району в порядку правозахисної діяльності провів перевірку додержання законодавства про зайнятість населення на території району. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомили у прес-службі прокуратури області

Прокурорська перевірка засвідчило неналежний стан справ у даній сфері та низку порушень.
Програму зайнятості населення району на 2012-2013 роки затверджено розпорядженням голови РДА та рішенням райради у січні цього року. Одним із пунктів вказаної програми закріплено за управлінням праці та соціального захисту населення РДА контроль за процесами вивільнення працівників та скорочення підприємствами району робочих місць.
У квітня до управління надано інформацію про ліквідацію в районі 33 робочих місць. Протягом майже двох місяців цим управлінням жодної перевірки щодо законності вивільнення працівників проведено не було.
Неналежним чином виконуються й інші заходи програми. Не розроблений план проведення перевірок дотримання законодавства про працю на підприємствах, установах, організаціях району на другий квартал 2012 року. Наявний лише графік зустрічей з керівниками підприємств, на яких зарплата виплачується на рівні нижче мінімального розміру. За цим графіком проведено лише одну перевірку, і це тоді як в районі рахується 75 підприємств, які виплачують заробітну плату нижче встановленого мінімального розміру.
Прокуратурою району голові Добровеличківської РДА внесено подання щодо усунення виявлених порушень та притягнення винних осіб до відповідальності.
Документ прокурорського реагування перебуває на розгляді.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool