Прокуратурою проведено перевірку екологічної інспекції в області

Серпень 17, 2011 | Новини | Переглядів: 1579 | Коментарі: 0

Прокуратурою області перевірено додержання Державною екологічною інспекцією в області вимог законодавства при притягненні громадян до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушень у сфері охорони природи. Встановлено численні порушення. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі прокуратури області.

Насамперед, всупереч вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення рядом державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища не вірно оформляються протоколи про адміністративні правопорушення. Документи «забувають» підписувати. В них не зазначення прізвища, ім'я та по батькові особи, що склала протокол. Не зазначається частини статті КУпАП, на підставі якої порушник притягується до адміністративної відповідальності. Виявлено випадки складання протоколів за декількома правопорушеннями одночасно, що теж є порушенням чинного законодавства. Подекуди у протоколах не зазначення розмір матеріальної шкоди, заподіяної правопорушенням. Виявлено випадки складання протоколів стосовно громадян без належного встановлення їх особи (без наявності документа, що підтверджує особу правопорушника) тощо.
Поширеними є порушення положень КУпАП щодо вручення під розписку правопорушникам копій протоколів про адміністративне правопорушення та щодо встановлення у постановах дати, з якої вона набирає законної сили.
Наразі прокуратурою області скеровано подання на адресу начальника Державної екологічної інспекції в Кіровоградській області, що містить вимогу невідкладного вжиття дієвих заходів до усунення вищезазначених порушень чинного законодавства, причин і умов, що їм сприяють.
Подання знаходиться на розгляді.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool