Прокуратурою порушено вже другу кримінальну справу щодо розорювачів ботанічного заказника «Садківський Степ»

Серпень 16, 2011 | Новини | Переглядів: 1581 | Коментарі: 0

Раніше повідомлялося, що за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 статті 252 та ч. 2 статті 364 Кримінального кодексу України, прокуратурою області порушено кримінальну справу відносно службових осіб приватного підприємства агрофірми «Центр». Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі прокуратури області

 Встановлено, що останні, зловживаючи службовим становищем, допустили умисне пошкодження об’єкту природно-заповідного фонду, яким є ботанічний заказник загальнодержавного значення «Садківський степ», розташований на території Устинівського району.
Незважаючи на те, що об’єкт охороняється як національне надбання і будь-яка діяльність на таких землях заборонена, згаданими особами умисно, з метою отримання прибутку, протягом 2005 – 2010 років тут самовільно проводилась господарська діяльність. Загалом розорено майже третину території «Садківського степу» (близько 100 га). Внаслідок неправомірних дій пошкоджено цілинні землі й знищено рослинний покрив, до складу якого входять рідкісні види, занесені до Червоної книги України. Державі завдано шкоду в розмірі близько двох мільйонів гривень.
Згодом, прокурором Устинівського району, який проводив досудове слідство, на адресу Господарського суду Кіровоградської області було направлено позовну заяву з проханням зобов’язати агрофірму звільнити самовільно зайняту земельну ділянку на території заказника та привести її у придатний для використання за призначенням стан. Крім того, стягнути з даного ПП на користь фонду охорони навколишнього природного середовища Криничненської сільської ради кошти в сумі 1 936 400 гривень.
І ось, наразі, прокуратурою області порушено ще одну кримінальну справу відносно службових осіб ПП А/Ф «Центр» за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 197-1 та ч. 2 ст. 364 КК України. Відповідно до розрахунку, виконаного фахівцями Держземінспекції відділу Держкомзему у Устинівському районі, внаслідок самовільного зайняття частини земель ботанічного заказника загальнодержавного значення «Садківський степ», які відносяться до категорії особливо цінних земель, неправомірними діями службових осіб ПП А/Ф «Центр» державі заподіяно шкоду у розмірі близько 950 тис. грн., що є тяжкими наслідками.
Досудове слідства проводить прокуратура Устинівського району.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool