Прокуратура перевірила діяльність органів Національної поліції Кіровоградщини

Липень 18, 2016 | Новини | Переглядів: 1146 | Коментарі: 0

Перевіркою законності діяльності органів Національної поліції області під час притягнення підлітків до адміністративної відповідальності виявлено ряд порушень вимог законодавства.

Так, встановлено факти неналежного оформлення та несвоєчасного скерування територіальними органами Національної поліції протоколів про адміністративні правопорушення стосовно неповнолітніх для розгляду до суду, що зрештою має своїм наслідком закриття адміністративних справ в суді з підстав відсутності складу та події правопорушення або закінчення строків накладення стягнення.

Типовим для більшості територіальних підрозділів Національної поліції є ігнорування вимог ст. 23 Закону України «Про Національну поліцію» щодо внесення у відповідний державний орган чи орган місцевого самоврядування, громадську організацію або посадовій особі пропозиції про вжиття заходів щодо усунення причин та умов, що сприяли вчиненню адміністративного правопорушення.

Зокрема, подібний формалізм в роботі та бездіяльність в одному із випадків призвела до того, що двома неповнолітніми мешканцями Олександрійського району, яким раніше скоєно адміністративні правопорушення, за відсутності відповідної реакції з боку органів профілактики, зокрема поліції, вчинено тяжке кримінальне правопорушення у стані алкогольного сп’яніння, санкція якого передбачає виключно реальне позбавлення волі.

За результатами перевірки органами прокуратури області внесено 3 акти реагування та 3 інформації в органи влади, які наразі знаходяться на розгляді.

Варто зазначити, що упродовж поточного року неповнолітніми на території області вчинено 115 адміністративних правопорушень. Найбільш поширеним правопорушеннями серед дітей продовжують бути дрібне хуліганство, куріння тютюнових виробів і розпивання алкогольних напоїв.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool