Прокуратура області інформувала голову Кіровоградської обласної ради та керівників органів місцевого самоврядування Кіровоградщини щодо запобігання та протидії корупції

Серпень 04, 2011 | Новини | Переглядів: 1635 | Коментарі: 0

В селекторній нараді голови Кіровоградської обласної ради з керівниками органів місцевого самоврядування прийняв участь виконуючий обов’язки начальника відділу нагляду за виконанням законодавства у сфері запобігання і протидії корупції та досудовим слідством прокуратури області Олег Мунтян. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі прокуратури області.

Він виступив з інформацією про діяльність органів прокуратури області по запобіганню й протидії корупції в органах місцевого самоврядування. Зокрема, через призму Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», який набрав чинності 1 липня поточного року.
Повідомив, що до органів прокуратури Кіровоградської області активно звертаються небайдужі громадяни. Так, протягом 2011 року вже надійшло 26 заяв та повідомлень щодо вчинення неправомірних дій керівниками органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Упродовж зазначеного терміну слідчими органів прокуратури направлено до суду з обвинувальними висновками 13 кримінальних справ про корупційні злочини. З числа порушених кримінальних справ, 17 - за фактами вчинення корупційних діянь, а одна - корупційного хабарництва. Лише за останній місяць суб’єктами, які здійснюють заходи по запобіганню й протидії корупції складено 14 адміністративних протоколів про вчинення корупційних діянь відносно депутатів сільських та селищних рад, посадових осіб місцевого самоврядування.
У переважній більшості вищезазначені злочини вчиняються в бюджетній сфері, галузі соціальних виплат та земельних відносин.
Олег Мунтян навів конкретні приклади по районах області.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool