Пріоритет опіки над ветеранами Великої Вітчизняної війни повинен лише зростати

Березень 29, 2012 | Новини | Переглядів: 1184 | Коментарі: 0

Голова облдержадміністрації Сергій Ларін провів прийом громадян з особистих питань.

З різними питаннями і проблемами звертаються люди за допомогою до керівника області, а буває й так, що приходять у пошуках розуміння, підтримки і душевної розмови. Не став винятком і сьогоднішній прийом. Два ветерана Великої Вітчизняної війни – одному потрібна реальна матеріальна допомога, а для іншого – і добре слово, уже буде справжнім подарунком. Так, учасник Великої Вітчизняної війни Станіслав Митрофанович Данилов прохав допомоги для ремонту будинку. Поремонтувати дах і замінити кілька вікон – це не надскладне завдання і коштів для цього потрібно не так і багато, зате це та подяка, хоч і не найвищого номіналу, якою місцева влада може віддячувати фронтовикам за ратний подвиг. На цьому й наголосив голова облдержадміністрації, запевнивши дідуся – його будинок обов’язково відремонтують. А звертаючись до присутніх на прийомі керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, Сергій Ларін також зауважив, що не варто забувати про загальнообласну програму "Зірка пам'яті" і додав, що роботу з її виконання необхідно тільки посилювати. "Соціальна політика Президента України, низка ініціатив Глави держави якраз і спонукає усю владну вертикаль посилити увагу до ветеранів, до соціально-незахищених верств населення. Держава планує фінансову допомогу, а на місцях варто суттєво покращувати механізми соціального захисту", - наголосив голова облдержадміністрації.

А от інший ветеран Великої Вітчизняної війни Жученко Володимир Антонович, який до того ж іще очолює громадську організацію ветеранів спорту та комсомолу області, прийшов на прийом до голови облдержадміністрації з низкою пропозицій, для реалізації яких потрібна не стільки реальна зрима допомога, як просто більша поінформованість обласної влади. Володимир Антонович прохав Сергія Ларіна завітати на гостину до 94-річного ветерана, колишнього заступника голови облвиконкому Куроп'ятника Михайла Івановича, якому через досить поважний вік уже важко рухатися. Можна тільки уявити, як підбадьорять фронтовика такі гості, переконаний Володимир Антонович. А також він висловив готовність очолюваної ним організації взяти участь у святковому мітингу з нагоди Дня Перемоги і запрошував Сергія Ларіна скуштувати солдатської каші від ветеранів спорту та комсомолу на Фортечних Валах 9 травня. Звісно, такі пропозиції не лишилися без уваги очільника області, навіть більше – він пропонував допомогу для Михайла Івановича, можливо, у лікуванні чи в побутовому плані. Проте Володимир Антонович запевнив, що наразі потреби немає, бо "ще є порох у порохівницях".
А далі прийом громадян продовжився низкою звернень, що стосувались земельних питань. Заявники із районів хоч і мають бажання господарювати на землі, хто – фермерувати, а хто – займатись індивідуальним господарюванням, та не завжди вони мають змогу вплинути на обставини, аби реалізувати свої бажання – з тим і прийшли люди до керівника області. Одразу ж під час розмови із заявниками Сергій Ларін мав розмови із керівниками районів, зокрема, Добровеличківського та Новоархангельського стосовно порушених питань. Так, жінці із Кальниболота Новоархангельського району, яка вже кілька років намагається одержати наділ землі для індивідуального господарювання, законні 2 гектара обіцяли виділити вже ближчої сесії райради. Вислухавши скарги людей, Сергій Ларін доручив обласному держкомзему активніше займатися інвентаризацією земель, і не випускати це питання з поля зору.
Разом з обіцяною допомогою від керівника непохитну надію на одужання сина здобула сьогодні заявниця із Голованівського району. Для лікування хлопця від гепатиту С потрібні вартісні ліки. Як розповіла жінка, аби пройти повний курс лікування впродовж 11 місяців, необхідно більше ста тисяч гривень. Голова облдержадміністрації зобов’язав начальника управління охорони здоров'я облдержадміністрації відпрацювати із обласними соцаптеками можливість виділення необхідних препаратів безкоштовно, а далі до оплати лікування юнака будуть залучені депутати обласної ради і представники соціально-відповідального бізнесу. Невелику частину необхідних коштів мати вже назбирала, і дякуючи очільникові області за підтримку, жінка зі слізьми на очах говорила, що навіть і не сподівалась, що допомога від обласної влади буде настільки великою.
На матеріальну допомогу для капітального ремонту помешкання після звернення до голови облдержадміністрації може розраховувати іще одна заявниця, жителька Олександрії, мати 4 дітей. Заступник міського голови Олександрії запевнив, що міська влада готова допомогти із встановленням системи опалення в квартирі. А от з купівлею газового котла і лічильника за дорученням голови облдержадміністрації жінці допоможе керівництво Олександрійської райдержадміністрації.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool