При створенні ОТГ обласна влада керується виключно принципом добровільності,- Сергій Коваленко

Травень 22, 2018 | Новини | Переглядів: 922 | Коментарі: 0

Сьогодні у Кіровоградському Центрі розвитку місцевого самоврядування за участі першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка відбувся семінар на тему: «Фінансова спроможність потенційної громади: від теорії до практики».

Під час спілкування з учасниками семінару Сергій Коваленко відзначив, що створенню об’єднаних територіальних громад на Кіровоградщині приділяється значна увага, але у цьому питанні влада керується виключно принципом добровільності. – Це той напрямок, по якому ми маємо йти не революційним, а еволюційним шляхом. Процес створення ОТГ не такий швидкий, але він триває, і з кожним роком усе більше громад виявляють бажання об’єднуватися. Так, якщо у 2015-му році на Кіровоградщині було створено лише 2 ОТГ, то на сьогодні таких громад вже 13, і до кінця року їх кількість має ще зрости, – зазначив Сергій Коваленко.

На семінар до Кропивницького завітали представники ОТГ і територіальних громад із Дніпропетровської, Полтавської та Миколаївської областей, у яких перші вибори відбудуться у 2018-му році або тих, що перебувають у процесі об’єднання. Семінару триватиме до 23 травня.

Програмою також передбачено візит учасників семінару до Помічнянської та Соколівської ОТГ, де вони зустрінуться із головами цих територіальних громад, а також оглянуть місцеві об’єкти соціальної інфраструктури. За словами директора обласного Центру розвитку місцевого самоврядування Олега Яременка, головною метою таких зустрічей є підтримка добровільного об’єднання громад та обмін досвідом між діючими ОТГ та громадами, що знаходяться у процесі об’єднання.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool