Пожежні інспектори перевіряють культові споруди Кіровоградщини

Грудень 26, 2012 | Новини | Переглядів: 1101 | Коментарі: 0

Вогонь – це стихія, яка не терпить зневажливого до себе ставлення. Від його згубної сили не застраховані навіть храми Господні. Основними причинами виникнення тут пожеж є недбале ставлення до виконання правил пожежної безпеки при влаштуванні й експлуатації електроустановок та необережне поводження з вогнем.

Тож необхідність проведення протипожежних заходів з метою захисту храмів від вогневої стихії – беззаперечна. Культові споруди Кіровоградщини, як і інші заклади з масовим перебуванням людей, знаходяться під постійним пильним контролем інспекторів державного пожежного нагляду області. У грудні, напередодні одного з найбільших релігійних свят – Різдва Христового, проводяться планові перевірки церков, аби не допустити трагічних випадків під час підготовки та проведення урочистостей. Слід зазначити, що перевіряються не лише православні храми, а й інші культові заклади. Загалом на території області їх близько 200. Недоліки традиційні – своєчасно не проводяться замір опору ізоляції електромережі і вогнезахисна обробка дерев’яних конструкцій, наявна кількість вогнегасників не відповідає нормам належності, відсутня автоматична пожежна сигналізація. Перевірки дають можливість їх вчасно виявити та усунути.
Управління Держтехногенбезпеки тісно співпрацює з очільниками різних релігійних конфесій. Священнослужителі під час проповідей застерігають прихожан від необережності у поводженні з вогнем. Працівники Управління, у свою чергу, проводять протипожежні інструктажі з настоятелями культових споруд, вказують на порушення вимог пожежної безпеки.
Нагадаємо, що правилами пожежної безпеки для культових споруд передбачено ряд заходів для запобігання пожеж від відкритого вогню, а саме:
- підсвічники необхідно встановлювати на негорючу поверхню, яка виступає за їх габарити не менше ніж на 50 см;
- стаціонарні підсвічники повинні бути надійно закріплені до підлоги або стіни;
- горючі рідини для лампад і кадильне вугілля повинні зберігатися в закритих металевих ящиках. У одному ящику може зберігатися не більше 5 л горючої рідини.
- розливати легкозаймисті рідини дозволяється лише перед початком служби на відстані не менше 1 м від опалювальних та освітлювальних приладів над металевою посудиною;
- після проведення богослужіння відповідальна особа з числа служителів церкви повинна перевірити, щоб усі свічки і лампади були погашені.

Управління Держтехногенбезпеки в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool