По завершенні мітингу Андрій Райкович зустрівся з представниками ЗМІ

Липень 15, 2016 | Новини | Переглядів: 1292 | Коментарі: 0

Міський голова Андрій Райкович зустрівся з представниками засобів масової інформації відразу по завершенні мітингу на площі перед міською радою, організованого противниками перейменування Кіровограда на Кропивницький.

До міської ради сьогодні надходить багато звернень від громадян, мешканців обласного центру, які висловлюють свою незгоду з прийнятою Верховною Радою постановою, люди просять пояснити, що відбулося, прокоментував сьогоднішню ситуацію з перейменуванням Кіровограда очільник міста.
- Мене, як і всіх містян, надзвичайно турбує те, що відбулося вчора у Верховній Раді, особливо - спосіб, в який це все було зроблено, - наголосив Андрій Райкович. – Як можна було під час рогляду такого важливого для громади питання не запросити міського голову? Я б за три години був у Києві, бо мені є що сказати, я маю право представляти інтереси мешканців міста. Я б ознайомив депутатів парламенту з особливостями перейменування Кіровограда, хронологією цього процесу.
Фактично, на думку міського голови, Верховна Рада вирішила перекласти відповідальність за подальший розвиток подій у місті на місцеву владу. У той же час, таке перейменування не консолідує, а розколює громаду, переконаний Андрій Райкович. У місті, де до цього часу вдавалося зберігати спокій, не допускати заворушень знову нависла напруга.
- Я не проти назви Кропивницький, - відзначив очільник міста. – Я проти того, щоб процедура проводилася не в демократичний спосіб, без врахування думок громади. Я за те, щоб ім’я нашому місту ми обирали на віки і ним могли пишатися наші нащадки.
Щодо подальших дій міської влади, Андрій Райкович підтвердив, що вони виконуватимуться у законний спосіб. Перш за все будуть підготовлені звернення на адресу Президента України, Голови Верховної Ради України з інформацію про дійсний стан справ. Продовжуються консультації з керівниками фракцій міської ради. Вже є заяви від депутатів про скликання позачергової сесії, якщо вистачить голосів – вона обов’язково відбудеться.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool