Особливості професії дільничного

Червень 15, 2012 | Новини | Переглядів: 2165 | Коментарі: 0

«Професія дільничного доволі цікава, але водночас це надзвичайно відповідальна і кропітка щодення праця» - говорить старший дільничний інспектор Кіровського ВМ Кіровоградського МВ УМВС України в Кіровоградській області майор міліції Сергій Пономаренко. У цьому він переконався на власному досвіді за 8 років служби у підрозділах ДІМ. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM»  повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області

Кожного дня правоохоронець стикається з різними життєвими ситуаціями, в яких опиняються жителі території обслуговування відділу міліції (а це кілька тисяч чоловік), та різноманітними злочинними проявами. На рахунку досвідченого міліціонера участь у розкритті десятків злочинів, починаючи від крадіжок і закінчуючи нанесенням тяжких тілесних ушкоджень та вбивств.
Приміром, на початку червня до Кіровського ВМ із заявою про крадіжку звернувся приватний підприємець – власник одного із ювелірних магазинів міста. Чоловік повідомив, що із приміщення торгівельного закладу було викрадено три прикраси – два браслети та ланцюжок – вартістю понад 12,5 тисяч гривень. Пропажу золотих виробів працівники магазину виявили під час проведення ревізії.
Старший дільничний інспектор міліції Сергій Пономаренко у ході проведення низки заходів встановив особу підозрюваного у скоєнні цього злочину. Ним виявися місцевий житель. Правоохоронець також з’ясував, що викрадені прикраси чоловік продав, а гроші витратив на власні потреби. За фактом скоєння крадіжки слідчим відділом Кіровського ВМ було порушено кримінальну справу за ст. 185 КК України…
Загалом Сергій Анатолійович розпочав службу в ОВС у 1996 році. До 2004 року працював у слідчих підрозділах міськрайвіддлів. А потім за власною ініціативою вирішив стати дільничним інспектором міліції. І до сьогодні залишається вірним своєму вибору. За його переконанням дільничний є своєрідним бар’єром між населенням та злочинними проявами. За роки служби офіцер неодноразово отримував подяки від керівництва УМВС в області та райдержадміністрацій.
Нині Сергій Пономаренко, окрім виконання безпосередніх службових обов’язків, з урахуванням власного досвіду роботи бере активну участь у професійному становленні молодих співробітників, що лише прийшли на службу в органи внутрішніх справ. Надає їм всебічну методичну і практичну допомогу.
Сім’я дільничного з розумінням ставиться до особливостей міліцейської професії. Дружина Вікторія і сама має доволі відповідальну роботу, адже працює судово-медичним експертом. А синочок Михайлик, якому лише два рочки, хоч ще і не зовсім розуміє всю серйозність таткової служби, але за кожної нагоди із задоволенням приміряє батьковий формений кашкет.
І хто знає, можливо, маленький хлопчик виросте і вирішить продовжити міліцейську династію. Адже у нього є гарний приклад для наслідування і в житті, і в професійному плані – люблячий тато, чуйний чоловік, доброзичлива людина та правоохоронець-професіонал в одній особі.
Незабаром, 18 червня, дільничні відзначатимуть чергову річницю з дня створення служби. Тож хочеться побажати їм наснаги, сил та енергії, успіхів у їх нелегкій роботі, розуміння від колег та керівництва, і, звичайно ж, любові та підтримки рідних.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool