Оподаткування спадщини (подарунка) у вигляді квартири від матері

Вересень 04, 2014 | Новини | Переглядів: 754 | Коментарі: 0

Згідно розділу ІV Податкового кодексу вартість власності, що отримується у вигляді спадщини та/або подарунку членами сім’ї спадкодавця (дарувальника) першого ступеня споріднення оподатковується за нульовою ставкою.

При цьому згідно з пп.14.1.263 п.14.1 ст.14 Кодексу членами сім’ї фізичної особи першого ступеня споріднення вважаються її батьки, чоловік або дружина, діти, у тому числі усиновлені.
Особами відповідальними за сплату податку до бюджету, є спадкоємці (обдаровані), які отримали спадщину (подарунок). Дохід у вигляді вартості успадкованого (подарованого) майна, що підлягає оподаткуванню, зазначається в річній податковій декларації про майновий стан і доходи, яка подається до 1 травня року наступного за роком, в якому було отримано квартиру у спадщину (подарунок). Якщо ж спадкоємець (обдарований) отримав у подарунок нерухоме майно, що оподатковується за нульовою ставкою, то він звільняється від подачі такої декларації.
Отже, дохід у вигляді вартості квартири, отриманої від батька або матері, оподатковується за нульовою ставкою. При цьому подавати податкову декларацію про майновий стан і доходи не потрібно, за умови, що фізична особа, яка отримала таку спадщину (подарунок), у звітному році не отримувала інших доходів, які підлягають обов’язковому декларуванню.
Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool