Бібліотекарі оформили виставку у Кропивницькому

Серпень 20, 2024 | Народний репортер | Переглядів: 63 | Коментарі: 0

Творчий портрет «Павло Загребельний - незбагненний, дивний, незалежний» відбувся у бібліотеці №18.

Цьогоріч відзначаємо 100 років від дня народження Павла Загребельного (1924–2009),українського письменника, сценариста, Героя України (2004), лауреата Державної премії СРСР та Шевченківської премії.

Бібліотекарі оформили виставку та запрошують усіх бажаючих ознайомитись з біографією і творчістю письменника П.А.Загребельного. В інтернет-центрі бібліотеки можна переглянути документальні фільми «Ярослав Мудрий – справжнє обличчя» та «Роксолана – кривавий шлях до трону». Приходьте, ми чекаємо на вас!

Павло Загребельний сьогодні є одним з найпопулярніших українських письменників, чия творча спадщина приваблює все більше нових читачів. Твори Павла Загребельного – це думи й роздуми про народ від давнини до сучасності. У його творчому доробку багато романів, кілька повістей, публіцистичні та літературно-критичні статті, есе, п'єси, кіносценарії.

В інтерв’ю Павло Загребельний наголосив: «Ніхто не має права мовчати, а надто письменник. Це моє кредо, я сповідував його все своє життя. Я не шкодую, що я так жив – чесно та справедливо. Оце все, що я мав вам сказати. Все решта написано в моїх книжках».

Резніченко В.В. 


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool