Офіційна хроніка міської влади

Березень 27, 2012 | Новини | Переглядів: 1711 | Коментарі: 0

Хроніка основних офіційних подій міської влади за 26 березня 2012 року

ПРОГРАМА РОЗВИТКУ МІСТА КІРОВОГРАДА ДО 2015 РОКУ В ДІЇ

Стан виконання Прогграми розвитку Кіровограда до 2015 року у січні – лютому поточного року став головним питанням наради міського голови Олександра Саінсуса з керівниками виконавчих органів міської ради у понеділок, 26 березня.
За інформацією начальника управління економіки міської ради Олени Осауленко, обсяг реалізованої промислової продукції за січень-лютий 2012 року виконано в сумі 858,2 млн.грн., що на 22,8 % більше, ніж у січні-лютому 2011 року.
Питома вага реалізації промислової продукції, товарів, послуг
Кіровограда у загальних обсягах Кіровоградській області складає 63,4 %. Тобто, місто Кіровоград посідає перше місце серед міст та районів області по зазначеному показнику, відзначила Олена Осауленко. Темп росту реалізації промислової продукції на 2012 рік запланований у розмірі 104,8%.
Також, очікується, що обсяг роздрібного товарообороту за 2 місяці 2012 року складе 480,0 млн. грн., що на 1,4 % більше, ніж за відповідний період минулого року. Запланований річний темп росту – 105,5 %.
Залучення інвестицій в основний капітал за рахунок усіх джерел фінансування передбачається в сумі 104,3 млн. грн., що складе 100,2% до відповідного періоду минулого року. За результатами 2012 року темп росту по зазначеному показнику запланований у розмірі 102,0 %.
Олена Осауленко підкреслила, що за січень-лютий 2012 року у місті уже створено 826 робочих місць, що більше на 0,6 % від показника за аналогічний період минулого року та складає 22 % від запланованого програмного показника на 2012 рік. Із зазначеної кількості робочих місць 28 створено завдяки роботі міської та районних у місті робочих груп з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.
Крім цього завдяки роботі в напрямку легалізації зайнятості населення активізувався процес реєстрації трудових угод між фізичними особами підприємцями та їх найманими працівниками.
За результатами проведеної роботи по легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення за січень-лютий 2012 року Олена Осауленко зробила висновок, що найбільш розповсюдженими сферами діяльності, де неофіційно використовують найману працю є:
- торгівля, надання побутових, перукарських послуг та діяльність салонів краси;
- діяльність у сфері транспорту та пасажирських перевезень;
- діяльність кафе та ресторанів.
Середньомісячна зарплата штатних працівників по місту за 2011 рік склала 2198 грн., тобто збільшилася на 15,3 % з початку року або на 293,0 грн. Середньомісячна зарплата по місту Кіровограду більша за аналогічний показник Кіровоградської області майже на 4 %, але менша за показник по Україні на 7 %.
Відповідно до Програми економічного та соціального розвитку міста Кіровограда на 2012 рік протягом поточного року планується ріст середньомісячної заробітної плати близько на 16 % до розміру 2604 грн.
Відповідно до Програми розвитку м. Кіровограда до 2015 року по місту Кіровограду за рахунок власних коштів підприємств передбачено до реалізації 21 інвестиційний проект, з них у 2012 році – 15 проектів на загальну суму 519,3 млн. грн.
За 2 місяці 2012 року освоєно близько 61 млн. грн. Продовжується реалізація проектів на :
ПАТ «Червона зірка» - здійснюється технічне переоснащення ливарного виробництва;
ПАТ «Гідросила» - проводиться технічне переоснащення підприємства;
ТОВ «ГрадОлія» - ведуться будівельні роботи на об’єктах під складування та переробку олійних культур;
ПрАТ «Гідросила АПМ» - проводяться роботи по створенню потужностей для виробництва АПМ з похилим блоком.
До реалізації у 2012 році Програмою також затверджено 34 соціальні заходи на загальну суму 53,1 млн. грн., з них:
кошти державного бюджету – 26, 4 млн.грн;
кошти обласного бюджету – 500,0 тис.грн.;
кошти міського бюджету – 20, 9 млн.грн.;
власні кошти підприємств – 5, 2 млн.грн.
На даний час головними розпорядниками бюджетних коштів (управлінням капітального будівництва, головним управлінням житлово-комунального господарства) проводиться розробка та уточнення проектів з метою підготовки документації та проведення конкурсних торгів.
Одним їз головних завдань, визначених Програмою розвитку м.Кіровограда до 2015 року є розвиток житлового будівництва.
На сьогодні, в рамках програми «Доступне житло», з проектною організацією укладений договір на проведення геодезичних вишукувань по вул. Генерала Жадова (позиція 36) та розробку двох типових проектів малоповерхових будинків для будівництва житла.
Крім того, з метою добудови житлового будинку по вул. Генерала Жадова, 22, корп..1 (позиція 29, 102 мікрорайон) ведуться переговори з інвестором – благодійним фондом ветеранів та пенсіонерів СБУ «Турбота».
З метою підтримки розвитку підприємництва у 2012 році міським бюджетом передбачено 100,0 тис.грн. на реалізацію інвестиційних проектів на умовах співфінансування з Регіональним фондом підтримки підприємництва у Кіровоградській області.
Координаційною радою з питань розвитку підприємства розглянуто проект приватного підприємства «Лікарня Святого Луки» «Придбання новітнього лабораторного обладнання для проведення лабораторних досліджень ДНК та РНК збудників інфекцій, спадкових порушень та аутоімунних захворювань» та направлено клопотання до Регіонального фонду про фінансування даного проекту. З міського бюджету передбачається виділити 10,0 тис.грн., з Регіонального фонду – 130,0 тис.грн.
На виконання розділу «Підвищення якості і доступності медичних послуг» за ініціативи управління охорони здоров’я, у рамках акції «Здорові жителі – здорове місто», проведено медичні огляди жителів селища Гірничого та мешканців території обслуговування 5-ї міської лікарні в ході якої оглянуто 3281 особу та відкрито соціальну аптеку по вулиці Родимцева, 81.
Крім того, придбано сучасне діагностичне обладнання для лікувально-профілактичних закладів міста на суму 176,0 тис.грн. та сучасне медичне обладнання на суму 154,0 тис.грн.
Управлінням освіти відповідно до завдань Програми проводились заходи з оздоровлення освітнього процесу, підготовлено та затверджено рішення виконавчого комітету міської ради «Про організацію харчування учнів та вихованців навчальних закладів м. Кіровограда на 2012 рік», яким передбачено збільшення витрат на харчування дітей.
Складено перспективний план на першочергове оснащення шкільними партами закладів міста.
Відділом культури і туризму здійснювались заходи щодо створення літературно-меморіального музею А. Тарковського, підготовлено проект Статуту музею.
Також розроблено макет туристичної карти міста Кіровограда та проведено 10 загальноміських заходів за участю творчих спілок і громадських організацій.
З метою організації змістовного дозвілля молоді, відділом сім’ї та молоді організовано низку заходів: 5 засідань Молодіжної ради, засідання міської конкурсної комісії конкурсу «Мій Кіровоград. Погляд молодих на міські проблеми та шляхи їх вирішення», студентський конкурс “ Джентльмен року ”, півфінал 16-го міського відкритого чемпіонату КВК серед студентських та молодіжних команд, тощо.
За участю служби у справах дітей та центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено 30 профілактичних рейдів щодо своєчасного виявлення та влаштування безпритульних і бездоглядних дітей. Виявлено 7 дітей, що залишилися без піклування батьків, з них 1 дитина тимчасово влаштована до сім’ї родичів, 4 – до Будинку дитини, 2 – під опіку навчальних закладів. 6 – отримали статус дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування.
Відділом фізичної культури та спорту спільно з Кіровоградським міським центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» проведено 19 фізкультурно-оздоровчих заходів, в яких взяли участь 1043 особи.
З метою збільшення відсотку охоплення громадян фізичною культурою і масовим спортом у місті проведено 47 масових спортивних заходів, в яких взяли участь 3650 спортсменів.


ЧЕМПІОНОМ З ШАХІВ НА ПЕРШІЙ МІСЬКІЙ СПАРТАКІАДІ СТАВ СЕКРЕТАР МІСЬКОЇ РАДИ ІГОР ВОЛКОВ

23 березня відбувся шостий тур І міської спартакіади серед депутатів та працівників виконавчих органів місцевих рад. У змаганнях з шахів, що проходили в приміщенні Кіровоградської міської ради, взяли участь представники депутатського корпусу і виконавчих органів Кіровоградської міської ради, Ленінської та Кіровської районних в місті рад.
За підсумками змагань перше місце посів секретар Кіровоградської міської ради Ігор Волков. Срібну нагороду виборов головний спеціаліст управління власності та приватизації комунального майна Кіровоградської міської ради Олександр Ліновіченко. На третьому місці – представник депутатського корпусу Ленінської районної в місті ради Ігор Мостовий.
Начальник відділу фізичної культури та спорту міської ради Олександр Куценко нагородив переможців і призерів змагань дипломами та медалями відділу фізичної культури та спорту Кіровоградської міської ради.
Наступний і останній вид змагань з програми першої міської спартакіади – волейбол відбудеться в п’ятницю 30 березня.

СОЦІАЛЬНІ РЕФОРМИ В УКРАЇНІ: ДІАЛОГ ВЛАДИ І НАРОДУ

В актовому залі загальноосвітньої школи І –ІІІ ступенів №30 в рамках проведення інформаційно – роз’яснювальної роботи, спрямованої на популяризацію та роз’яснення суті та пріоритетів соціально – економічних реформ у державі серед населення відбулася зустріч представників влдади з жителями мікрорайону Кущівка.
У зустрічі взяли участь заступник голови Ленінської районної ради Хачатурян Олександр Сергійович, заступник директора територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Чугунов Денис Леонідович, депутат Ленінської районної ради Конопат Юрій Олексійович, головний спеціаліст відділу призначення пенсій управління Пенсійного фонду України Федоренко Тетяна Іванівна, начальник відділу прийому громадян центру соціальних виплат та компенсацій управління праці та соціального захисту населення Стримба Ольга Анатоліївна, начальник відділу побутового обслуговування пенсіонерів, інвалідів, ветеранів війни та праці управління праці та соціального захисту населення Крамаренко Тетяна Михайлівна, начальник відділу персоніфікованого обліку та пільг управління праці та соціального захисту населення Хандусенко Євгенія Петрівна, голови квартальних комітетів №10 – Кулініч Катерина Феофанівна, №11 – Дика Катерина Григорівна, №12 – Шевченко Валентина Кіндратівна.
Під час зустрічі обговорювалися питання: пенсійна реформа в Україні, реформи соціальних допомог, послідовного впровадження державної соціальної політики щодо підвищення стандартів життя та відбулася презентація територіального центру.
Учасники зустрічі залишилися задоволеними відповідями на питання, які їх найбільш цікавили.

за матеріалами


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool