Одеські залізничники взяли участь у виставці виробів залізничного призначення у Києві

Червень 19, 2014 | Новини | Переглядів: 712 | Коментарі: 0

Представники служб та структурних підрозділів Одеської залізниці взяли активну участь у виставці виробів, запасних частин і послуг залізничного призначення, що проходила 12 червня поточного року на базі Київського електровагоноремонтного заводу.

Експозиції продемонстрували потенціал українських сталевих магістралей з виробництва продукції.
Делегацію Одеської залізниці на заході представив заступник начальника залізниці по рухомому складу і матеріально-технічному постачанню Олександр Голосінський. До складу делегації увійшли представники служб і структурних підрозділів локомотивного, вагонного, пасажирського господарств, служби колії, приміських пасажирських перевезень та служба будівельно-монтажних робіт та цивільних споруд.
Готувалися до виставки залізничники протягом місяця – за цей час учасники змогли якісно підготувати зразки продукції, яка виготовляється у структурних підрозділах. Експозиція Одеської залізниці була цікавою і повною мірою відповідала задуму виставки. Два кольорових стенди та експозиції від служб локомотивного та вагонного господарств продемонстрували перелік послуг, які надають структурні підрозділи зазначених господарств, та економічний ефект від виробництва власними силами, не користуючись допомогою сторонніх організацій. Стало відомо, що власне виробництво вагонного господарства включає 142 види найменувань продукції, а кількість виробів сягає 25,4 тис. одиниць, що в цілому дає економічний ефект понад 1,3 млн. грн. на рік. Власне виробництво служби локомотивного господарства становить 794 види найменувань продукції, 23,6 тис. виробів, а економічний ефект становить 7,2 млн. грн. на рік. Стенди інших служб ілюстрували вироби, які самостійно виготовляються залізничниками.
Актуальність проведення такої виставки, на думку організаторів, полягає у тому, що нині переважна більшість структурних підрозділів залізниць працюють лише над задоволенням власних потреб, а могли б постачати продукцію в межах галузі без залучення сторонніх підприємств і самостійно відповідати за її якість. Це дозволить не лише збільшити незалежність від зовнішнього постачальника, а найголовніше – зберегти робочі місця у депо. Тож фахівці напрацьовують механізм взаєморозрахунків при реалізації продукції у межах залізничної галузі.
За словами міністра інфраструктури України Максима Бурбака виставка це яскравий приклад галузевої кооперації, коли виробники з усіх залізниць обмінюються досвідом, інформацією. Такі зустрічі повинні сприяти завантаженню замовленнями вітчизняних підприємств, щоб при ремонті або виробництві рухомого складу локалізація запчастин вітчизняного виробництва збільшувалася й сягнула 90%. В свою чергу генеральний директор Укрзалізниці Борис Остапюк підкреслив, що виставка дає розуміння наскільки ми можемо задовольнити потребу у ремонті своїми запчастинами, щоб не витрачати кошти на імпорт й розвивати власні підприємства.
У подальшому проведення виставки сприятиме налагодженню взяємозв’язків, розвитку галузевої кооперації структурних підрозділів господарств залізниць та підприємств залізничного транспорту для відбору виробів та запасних частин, що виготовляються на високому технічному та технологічному рівнях на власних залізничних потужностях.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool