Обласна прокуратура перевірила податкову

Серпень 16, 2011 | Новини | Переглядів: 1596 | Коментарі: 0

Додержання вимог Закону України «Про державну податкову службу» й Податкового кодексу України проводилось у відділі контролю за суб’єктами господарювання, що здійснюють розрахунки у готівковій формі, управління податкового контролю юридичних осіб ДПА у Кіровоградській області. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі прокуратури області.

В роботі підрозділу виявлено чисельні порушення.
При організації перевірок ігноруються чіткі вимоги Податкового кодексу України. Зокрема, під час їх проведення основна увага звертається не на юридичних, а на фізичних осіб, що має бути виключеним.
В прокуратурі області є сумніви щодо проведення перевірок суб’єктів малого підприємництва за заявами громадян. Оскільки в даній сфері виявлено буквально втручання …«мертвих душ». Так, у лютому до ДПА нібито надійшла заява від котроїсь Г. з вимогою здійснити перевірку аптечної діяльності. На підставі документу податківці здійснюють зазначену перевірку. Втім, за даними міського адресного бюро Кіровограда Г. померла ще за рік до написання «власноручної» заяви в ДПА!
Відсутній належний контроль з боку керівництва відділу. Наприклад, ще в 2009 році проводилась перевірка щодо контролю за здійсненням розрахункових операцій у сфері готівкового та безготівкового обігу одного з приватних підприємств. За її результатами складено акт, який направили до Світловодської ОДПІ для прийняття рішення про застосування штрафних санкцій на суму близько 106 тисяч гривень. Однак ще й досі ніякого рішення так і не прийнято. Штрафні санкції не застосовано.
Протягом поточного року згадуваним відділом ДПА в області перевірками охоплено лише 13 відсотків від загальної кількості суб’єктів господарювання, що значно менше, ніж у 2010 році. Відповідно суттєво зменшилась і кількість штрафних (фінансових) санкцій.
Оскільки бездіяльність підрозділу, що перевірявся, призводить до ненадходження належної кількості фінансових ресурсів до бюджетів різних рівнів, а вказані показники роботи податківців не відповідають вимогам сьогодення, з метою усунення вимог податкового законодавства та притягнення посадовців до відповідальності, на адресу голови ДПА в області спрямоване подання прокуратури області.
Наразі подання знаходиться на розгляді.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool