Не має бути місця безвідповідальності і недбалості там, де мова йде про життя та здоров’я людей,- Сергій Коваленко

Червень 21, 2018 | Новини | Переглядів: 715 | Коментарі: 0

На цьому перший заступник голови облдержадміністрації наголосив під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під час розгляду питання щодо загострення санітарно-епідемічної ситуації в області.

За словами начальника управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства головного управління Держпродспоживслужби України в області Олени Черненко, епідемічна ситуація в області, і в цілому по Україні, за останній час відчутно погіршилася. Значною мірою така ситуація виникла із за поширення серед населення інфекційних захворювань.

Так, від початку цього року у державі було зареєстровано 78 спалахів гострих кишкових захворювань, під час яких постраждало більше 700 людей. Більшість з них – діти. Не стала винятком й наша область. За цей час на Кіровоградщині зареєстровано 3 спалахи ротавірусної інфекції – 2 у місті Кропивницькому та 1 у місті Бобринці. При цьому постраждало 18 дітей.

Серед головних причин такої ситуації Олена Черненко назвала неуважність та недбалість з боку персоналу навчальних закладів: мали місце порушення дезинфікуючого режиму, недотримання як працівниками, так і дітьми правил особистої гігієни, правил миття столового посуду та іграшок. Окрім того, навчальні заклади відвідували захворілі діти. Все це, на переконання посадовця, й призвело до спалахів інфекційних захворювань, які можна було уникнути за умови стовідсоткового дотримання санітарних норм. Наразі, усі особи, винні у захворюванні дітей, притягнені до відповідальності.

Іншою хворобою, що також може призвести до трагічних наслідків, є ботулізм. Олена Черненко відзначила, що від початку року в Україні зафіксовано 29 випадків захворювання на ботулізм, внаслідок яких постраждали 33 особи. Четверо з них з міста Кропивницького та Онуфріївського району. Переважна більшість захворілих споживали рибну та м’ясну продукцію, виготовлену у домашніх умовах з порушенням технологічних норм.

Враховуючи, що на сьогодні в області триває оздоровча кампанія, а також проходять випускні свята, Олена Черненко звернулась до керівників навчальних установ, закладів відпочинку, суб’єктів господарювання, органів виконавчої влади та самоврядування, з тим, аби вони посилили контроль і забезпечили безумовне виконання усіх профілактичних заходів для запобігання виникненню інфекційних хвороб та харчових отруєнь серед населення.

Сергій Коваленко відзначив, що відповідальні особи на місцях мають сумлінно поставитися до виконання своїх обов’язків, і подбати, щоб у літній період населення було забезпечене якісними питною водою та харчовими продуктами. Ще однією вимогою посадовця стало суворе дотримання санітарних норм у всіх закладах та установах області, особливо там, де перебувають діти. – Не має бути місця безвідповідальності і недбалості там, де мова йде про людей, про їх здоров’я та життя, – наголосив перший заступник голови ОДА.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool