Надзвичайники обстежили водойми на Кіровоградщині (ФОТО)

Червень 22, 2024 | Новини | Переглядів: 759 | Коментарі: 0

Щороку перед початком купального сезону проводяться обстеження підводної частини водойм. Таку роботу проводять водолази Служби порятунку. Цей рік навіть в умовах війни не став виключенням.

Водолази метр за метром обстежують дно, вимірюють глибину водного об’єкта, ретельно досліджують його на предмет перешкод у вигляді затоплених плавзасобів, інших предметів, різних уламків тощо, іншими словами – усього, що може стати на заваді безпечному відпочинку на узбережжі.

Така робота, звісно ж, потребує уваги, зосередженості, досвіду, багатьох професійних навичок, адже працювати доводиться в умовах обмеженої видимості та підвищеного ризику травмувань. До того ж у воді завжди існує небезпека натрапити на залишки рибальських сітей та інші небезпеки підводного світу.

Надзвичайники обстежили водойми на Кіровоградщині (ФОТО)

Надзвичайники обстежили водойми на Кіровоградщині (ФОТО)

Надзвичайники обстежили водойми на Кіровоградщині (ФОТО)

За результатами проведеної роботи рятувальники надають документи, що свідчать про безпечність перевіреної водойми для відпочиваючих.

Наразі завершено обстеження п’ятьох водних об’єктів, які є офіційно визначеними місцями відпочинку. У Кропивницькому районі це місцевий пляж у с. Катеринівка (ТОВ «Акваінвестагро»). У Голованівському районі таких місць відпочинку чотири. Один з них - міський пляж на р. Південний Буг у м. Гайворон. Решта три — у селищі Новоархангельськ: місцевий пляж, пляж на р. Синюха біля соснового лісу та пляж дитячого оздоровчого закладу «Бригантина».

Ці місця відпочинку є цілком безпечними для громадян. Втім, кожен, хто планує відпочинок на узбережжі, має відповідально ставитися до власної безпеки та дотримуватися правил поведінки на воді.

Основні з них такі:

діти повинні купатися обов’язково під наглядом дорослих;
не слід купатися та пірнати у незнайомих місцях, це можна робити лише у спеціально відведених місцях;
не можна запливати за обмежувальні знаки;
слід дуже обережно поводитися на надувних матрацах та іграшках, особливо, коли є вітер або сильна течія;
не купайтеся в холодній воді, щоб не сталося переохолодження;
не треба купатися довго, краще купатися кілька разів по 20-30 хв.;
не можна гратися на воді у такі ігри, які можуть завдати шкоди;
купатися рекомендовано вранці i ввечері;
не слід купатися наодинці;
не стрибайте головою вниз у місцях, глибина яких вам невідома.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool