На Одеській залізниці заощадили 22,6 млн грн.

Серпень 02, 2013 | Новини | Переглядів: 785 | Коментарі: 0

За 6 місяців поточного року по Одеській залізниці проведено ряд заходів з економії паливно-енергетичних ресурсів, які дозволили досягти економії 5 млн кВт/год електроенергії на суму 3, 8 млн. грн і 2,6 тис. тонн дизельного палива на суму 18,8 млн грн.

Відомо, що на величину витрат паливно-енергетичних ресурсів істотно впливає режим водіння поїздів локомотивними бригадами, тому в усіх локомотивних депо розроблені режимні карти, які постійно корегуються за результатами дослідних поїздок тягового вагону-лабораторії. Таким вагоном-лабораторією проводиться автоматизоване обстеження установок тягових підстанцій, інших об’єктів тягового призначення, електропостачання та електрифікації. Також у локомотивних депо застосовуються тренажери для навчання локомотивних бригад економічним режимам водіння поїздів, проводяться школи передового досвіду, розроблені спеціальні методичні посібники. Усі випадки перевитрат енергоресурсів розглядаються керівництвом депо.
Проведено дослідні поїздки тяговим вагоном-лабораторією в ході яких визначено оптимальні місця застосування рекуперативного гальмування при якому відбувається повернення електроенергії у контактну мережу (застосовується у електровозах 2ЭЛ5, 2ЭС5К) на дільниці Одеса – Знам’янка. Така робота дозволить залізниці зекономити до млн кВт/год електроенергії на суму 500 тис. грн на місяць.
Згідно з вимогами наказу начальника Одеської залізниці Миколи Луханіна в усіх структурних підрозділах залізниці постійно проводиться профілактична роз’яснювальна робота щодо економного використання енергоресурсів, адміністративної та кримінальної відповідальності у разі здійснення правопорушень.
Зазначені заходи дозволять значно зменшити, а в деяких випадках уникнути додаткових втрат паливно-енергетичних ресурсів та експлуатаційних витрат.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool