На Одеській залізниці покращують умови обслуговування інвалідів

Лютий 17, 2015 | Новини | Переглядів: 634 | Коментарі: 0

Одеська залізниця продовжує активно працювати над створенням комфортних умов для пасажирів з обмеженими фізичними можливостями на об’єктах інфраструктури.

Про це свідчить низка заходів з покращення умов обслуговування даної категорії пасажирів у 2014 році.
У жовтні 2014 року для залізничних вокзалів станцій Первомайськ-на-Бузі та Олександрія залізничники придбали 2 інвалідні візки. Таким чином, інвалідними візками у кількості 18 шт. сьогодні забезпечені всі вокзали залізниці.
У грудні 2014 року для обладнання поїздів формування залізниці салонними інвалідними візками у кількості 31 шт. та пасажирських вокзалів Херсон, Миколаїв, ім.Т.Шевченко трьома механічними підіймальними пристроями до/з вагону залізниця уклала відповідні угоди з постачальниками даного обладнання. Наприкінці минулого року відповідно до укладених угод вже було отримано один механізований підйомник для вокзалу Херсон та візки.
На вокзалах, станціях та поїздах оновили та доповнили візуальну інформацію для пільгових категорій пасажирів, переглянули тексти оголошень по гучномовному зв’язку. При цьому залізничники забезпечили надання довідкової інформації з використанням технологій, які враховують різні форми інвалідності. Крім того для якісного обслуговування пасажирів з особливими потребами, надання їм всебічного сприяння при користуванні залізничним транспортом, з причетними працівниками пасажирського господарства регулярно проводяться спеціальні технічні заняття, у яких беруть участь представники громадських організацій інвалідів. До того ж у вересні минулого року на базі пасажирського вокзалу Одеса-Головна було проведено семінар на тему «Доступність залізничного транспорту для маломобільних осіб країн ЄС» за участі іноземних експертів, представників Укрзалізниці та Міністерства інфраструктури України.
Враховуючи скрутне фінансове становище галузі, Одеська залізниця не завжди має можливість реалізувати усі заплановані заходи, проте залізничники й надалі докладатимуть максимальних зусиль для подальшого покращення умов обслуговування даної категорії пасажирів.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool