На Кіровоградщині жінка ледве не згоріла заживо у власному будинку

Вересень 12, 2016 | Новини | Переглядів: 812 | Коментарі: 0

Наряд поліції охорони, до якого звернулися про допомогу місцеві жителі, найпершим прибув на місце пригоди.

Зорієнтувавшись у складній ситуації, правоохоронці, ризикуючи власним життям, знайшли у палаючому та задимленому помешканні потерпілу, самотужки винесли її надвір та передали лікарям. Операція зі спасіння закінчилася успішно.

Про це FOTOINFORM.NET повідомив сектор комунікації поліції Кіровоградської області

Про події того дня нині нагадує кіптява на стінах та вибита шибка. Місцеві жителі розповідають, що перед вихідними близько 16-ї години побачили, як горить будинок по сусідству. У цей час власники садиби – чоловік та дружина – перебували у дворі, але, за їх словами, всередині палаючої хатини залишалася донька, яка, очевидно, не могла вибратися з пекельної пастки.

Сусіди викликали рятувальників, однак зворотній відлік часу на порятунок життя жінки в дуже сильно задимленому приміщенні, невпинно збігав. Діяти потрібно було негайно.

Вибігши на вулицю, місцева мешканка побачила автомобіль поліції охорони та швидко пояснила, що її сусідка у біді і потребує допомоги.
Зорієнтувавшись у ситуації, наряд поліції, до якого входили старші сержанти поліції – брати Віктор і Сергій Шестопалови та їх напарник Володимир Бондаренко, миттю опинився поряд з місцем пригоди.

За словами поліцейських, для прийняття єдиного правильного рішення у них було часу на «один стук серця». Один з братів підставив до вікна драбину та розбив шибку. Як з’ясувалося, в будинку продовжувала лютувати пожежа. Для того, аби хоча б якось потрапити до середини, необхідно було приглушити полум’я. Завдяки місцевим жителям, що зібралися поблизу, поліцейські організували живий ланцюжок, по якому відрами люди подавали до будинку воду.

Збивши вогонь, Віктор Шестопалов зумів зайти до помешкання та відкрити напарнику двері. У подальшому поліцейські, прикриваючи обличчя мокрими рушниками, раз за разом поверталися до задимленої будівлі, поки нарешті у пітьмі не намацали руку жінки, яка в непритомному стані лежала на ліжку. Її якнайшвидше винесли з хати на свіже повітря та передали лікарям. За свідченням медиків, поліцейські знагодилися дуже вчасно, адже для загибелі потерпілій могло вистачити ще кількох хвилин.
Упевнившись в тому, що нікому з оточуючих допомога вже не потрібна, працівники поліції через деякий час знову приступили до виконання службових обов’язків.

Поліцейські залишали місце пригоди під оплески громадян, адже на їх рахунку було ще одне врятоване життя.
«Ми з братом працюємо у Долинському відділенні поліції охорони більше 12 років, – розповідає Віктор Шестопалов, – і випадки складні траплялися, і допомагати людям раніше доводилось в різних ситуаціях. Нас тут усі знають, бо ми народилися та виросли в Долинській, тут живуть наші батьки – тому і особлива відповідальність, хіба ж маємо право підвести!?».
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool