На Кіровоградщині завершилося таборове життя

Жовтень 01, 2019 | Новини | Переглядів: 1005 | Коментарі: 0

Сьогодні, 1 жовтня, у місті Кропивницький відбулася прес-конференція про «Закриття таборового сезону 2019 року»

Організаторами є українське дитячо-юнацьке товариство «Січ». Кропивницький Кіш УДЮТ «Січ» утворена у 2002 році – неполітична виховна організація, в якій діти і молоді люди виховуються лицарями, гідними, відповідальними громадянами України.

Головним в організації Січ є образ лицарського Товариства, як спільноти вільних людей, лицарів, між якими панують стосунки побратимства та посестринства, об’єднаних Січовим звичаєм, спільними вартостями: честю, гідністю, обов’язком лицарського служіння Україні та своїм ближнім.

Детальніше про це розказали Нікіта Шендеровський, отаман табору «Чілл тайм 2019»;
Роман Савченко, отаман табору «Січовий байрак» та писар табору «Чорноліська січ 2019»;
Вероніка Матвійчук, отаман табору «В гостях у мавок».

«Близько сорока учасників віком 14-18 років долучилися до табору «Чорноліська січ» цього року. Вже традиційно гуртівка проводилася в урочищі Бочки, Знам’янського району. На таборівці традиційно була проведена теренова гра, нічний квест «Мафія» тощо. Сутність Теренової гри полягає в тому, що табір ділиться на дві команди, кожна з яких має генерала, який нею керує. Також прапор та стратегічні об’єкти, за які вони боряться. До речі, у кожного є «життя», у вигляді наліпки, зірвавши яку, вони «помирають», - розповів отаман «Чорноліської січі» Роман Савченко.

Родзинкою табору з казковою назвою «В гостях у мавок» було те, що весь старшинський склад був дівчачим. Даний табір був більш мистецьким, ніж військовим, хоча і про січові традиції, стройову підготовку та шикування (навіть у воді) ніхто не виключав.
Організація за період свого існування набула багато друзів та партнерів, які допомагають в організації січових заходів.
Серед таких Андрій Фоменко та Євген Близнюк.
Отаман Нікіта познайомив присутніх з табором «Чілл тайм», який цього року зібрав 37 осіб. Захід був проведений з метою закриття таборового сезону та проведення підсумків року. Табір мав відпочинково-навчальний характер. Цьому зумовили зайняття з медитації, психологічні ігри та навчальні лекції.

На табори приїздять не лише з Кіровоградської області, а й Київської, Житомирської, Харківської, Рівненської та Львівської областей.
І на кінець січовики побажали обов’язково кожному хоч раз долучитися до наметового життя, адже це згуртовує, виховує нові риси та відкриває людину з іншої сторони і нарешті це просто надзвичайно цікаво.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool