На Кіровоградщині закликають бути обережними, відпочиваючи на природі

Липень 29, 2016 | Новини | Переглядів: 1077 | Коментарі: 0

Цього літа погода видалась досить мінливою, проте все ж таки переважає спекотна температура повітря. Такий температурний режим вимагає посиленої уваги до питання забезпечення належного рівня протипожежних заходів на території лісових масивів Кіровоградської області.

Саме тому рятувальники спільно з працівниками поліції та лісового господарства продовжують рейдові перевірки на території лісництв.

Подібні спільні профілактичні заходи не лише виявляють порушників, а й дозволяють попередити пожежі, що виникають через необережність з вогнем. 28 липня рейдова перевірка відбулася на території Світловодського району. Тут, на березі штучної водойми розташувався хвойний ліс – таке поєднання природних екосистем неймовірно приваблює відпочивальників. Тож, спекотними днями їх тут збирається безліч. Учасники рейду поспілкувались майже з кожним та наголосили, що лісова пожежа – надзвичайно непербачуване явище, яке вражає своїми масштабами, наслідками та швидкістю розповсюдження. Тож, за винищення лісонасаджень передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність в залежності від масштабів заподіяної шкоди. Також, громадянам нагадали, що у період високої пожежної небезпеки взагалі забороняється розкладати багаття у лісах. Адже за тривалої відсутності опадів необережно кинутий недопалок чи сірник – найпростіший шлях до виникнення пожежі. Тому слід бути уважними та дуже обережними аби уникнути неприємних ситуацій під час відпочинку у лісі. Якщо ж пожежі не вдалося уникнути, то на початковій стадії необхідно спробувати загасити самотужки, якщо ж займання вийшло з-під контролю, негайно повідомити про подію за номером «101».

На завершення розмови жителям області надали застережні листівки та настійно порадили бути обережними з вогнем поблизу лісових масивів та жнивних полів.

Прес-служба У ДСНС в області


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool