На Кіровоградщині зафіксовано більше 200 фактів порушення заборони на вилов риби під час нересту

Червень 19, 2018 | Новини | Переглядів: 702 | Коментарі: 0

Про результати проведення в області операції «Нерест – 2018» учасників щотижневої апаратної наради поінформувала голова комісії з ліквідації управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства у Кіровоградській області Тетяна Ціленко.

Вона повідомила, що під час проходження нересту на території області зафіксовано непоодинокі випадки незаконного зайняття рибним промислом.

Браконьєри завдали значної шкоди водним ресурсам у Світловодському, Гайворонському, Петрівському, Олександрівському, Олександрійському, Онуфріївському, Бобринецькому, Вільшанському районах та у місті Кропивницькому.

Посадовець повідомила, що державними інспекторами Кіровоградрибоохорони у рамках операції «Нерест – 2018» було здійснено 2215 рибоохоронних рейдів, під час яких виявлено 229 порушень. Збитки, завдані браконьєрами, є значними. Так, лише по 22 випадках збитки склали майже 350 тис. грн. При цьому, у порушників вилучено більше 700 кг. риби та 90 заборонених знарядь лову загальною довжиною майже 4,3 тис. метрів. По 14 випадках відкрито кримінальні провадження. Наразі, органами Національної поліції України в області по всіх цих випадках проводиться досудове розслідування. Ще 91 порушника було притягнуто до адміністративної відповідальності. Загальна сума штрафів склала більше 3,7 тис. грн. Окрім того, на ринках та стихійних місцях торгівлі вилучено майже 1,3 тонни незаконно виловленої риби.
На сьогодні до судів області направлені справи на 93 осіб, які порушили правила вилову риби. У них було вилучено більше 2,6 тонн риби та 172 заборонених знаряддя лову загальною довжиною 8156 метрів.

Вона також повідомила, що з метою попередження і виявлення фактів незаконного вилову риби у період весняно-літньої нерестової заборони, державними інспекторами спільно з фахівцями державних лабораторій ветеринарної експертизи здійснено перевірки на ринках області стосовно дотримання суб’єктами господарювання правил торгівлі та реалізації свіжої риби. Станом на 25 травня поточного року рейдовими групами на 37 агропродовольчих ринках області проведено 59 таких перевірок. За їх результатами виявлено 6 порушень. Зокрема, на одному з ринків у місті Світловодську продавали рибу за документами, що не відповідали дійсності. З даного питання відкрите кримінальне провадження, що перебуває на контролі у Світловодському міському відділі поліції.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool