На Кіровоградщині викрили інтернет-шахрайку

Грудень 26, 2012 | Новини | Переглядів: 1038 | Коментарі: 0

Працівники сектору боротьби з кіберзлочинністю УМВС України в Кіровоградській області викрили у скоєнні низки шахрайств 36-річну місцеву жительку. Зловмисниця під виглядом продажу дитячих товарів на одному із веб-ресурсів мережі Інтернет обманним шляхом привласнювала кошти жителів різних регіонів України.

У даний час правоохоронці проводять досудове розслідування за майже сорока фактами шахрайських дій, що об’єднанні в одне кримінальне провадження.
За словами начальника СБК УМВС в області Олександра Ляпуна, протягом листопада-грудня до правоохоронних органів почали надходити заяви потерпілих від шахрайських дій віртуальної продавчині одягу та взуття для дітей. Жертвами зловмисниці, як правило, ставали молоді мами, що вирішили придбати речі своїм малюкам через Інтернет.
Зареєструвавшись під вигаданим ім’ям на одному із веб-ресурсів, жителька Кіровограда надавала потенційним покупцям запропонованих товарів реквізити карткових рахунків для оплати замовлення. Мами перераховували кошти (500 – 1500 гривень) та чекали на доставку дитячого одягу чи взуття. Але сподівання покупців були марними. Зловмисниця знімала їх гроші, після чого і не збиралась пересилати товари.
Загальна сума завданих громадянам збитків становить близько 30 тисяч гривень.
Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання підозрюваної правоохоронці виявили та вилучили кілька платіжних карток, за допомогою яких було знято незаконно отримані кошти, та системний блок комп’ютера, з якого особа здійснювала доступ до мережі Інтернет.
За усіма фактами вчинення шахрайських дій шляхом незаконних операцій з використання електронно-обчислювальної техніки відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

СЗГ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool