На Кіровоградщині відмічається масовий літ метеликів чортополохівки

Травень 30, 2019 | Новини | Переглядів: 1235 | Коментарі: 0

Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області за результатами проведених обстежень повідомляє про масовий літ метеликів, в тому числі й чортополохівки, яйцекладку та відродження гусениць в посівах сої.

Найкращі умови для розвитку більшості видів метеликів складаються за наявності квітучої рослинності та теплої помірно вологої погоди, що підвищує плідність та чисельність гусениць.

Знищення бур'янів, особливо квітучих нектароносів, погіршує умови живлення метеликів. Розпушування міжрядь просапних культур, зокрема з присипанням зони рядка, під час відкладання яєць, виплодження гусениць і їх заляльковування значно обмежують кількість комах.

За появи осередків гусениць (ЕПШ 1-3 гусениці на м²) посіви захищають рекомендованими для культур інсектицидами, дозволеними до використання «Переліком пестицидів та агрохімікатів, дозволених для використання в Україні» з дотриманням регламентів застосування пестицидів, техніки безпеки та санітарних норм при роботі з пестицидами.

Щоб мінімізувати негативні наслідки від шкідників необхідно тримати на постійному контролі фітосанітарний стан полів та вчасно реагувати на його погіршення.

За консультацією звертайтеся до управління фітосанітарної безпеки Держпродспоживслужби області: м. Кропивницький, вул. Тараса Карпи, 84, каб.310, 304, 303; тел.: (0522) 32-12-64, 32-12-21.

Інформує прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool