На Кіровоградщині відбулось відпрацювання житлового сектору смт Голованівськ

Грудень 08, 2015 | Новини | Переглядів: 1589 | Коментарі: 0

Територією області продовжуються рейдові перевірки дотримання громадянами правил безпеки під час зимового періоду.

8 грудня відбулось відпрацювання житлового сектору смт Голованівськ. Учасники рейду побували і у мешканців приватних житлових будинків, і в квартирах багатоповерхівок, і поспілкувались з жителями райцентру просто на вулицях селища. Мета у рятувальників одна – переконати громадян відповідально ставитись до власної безпеки, суворо дотримуватись правил пожежної безпеки під час опалювального сезону, особисто дбати про збереження свого життя та майна.

У розмові з жителями Голованівська працівники пожежно-рятувальної служби навели приклади найбільш розповсюджених причин виникнення пожеж в холодну пору року: несправності у печах, грубах та камінах, порушення правил користування ними, несправність систем вентиляції, використання саморобних електроприладів, перевантаження електромережі через одночасне вмикання кількох ектричних побутових приладів тощо. Наголосили, що результатом безвідповідального ставлення до правил безпеки неминуче стане пожежа, у безжальному вогні якої щороку гинуть десятки жителів області.

Крім пожежної безпеки, рятувальники зупинились і на інших питаннях цивільного захисту. Зокрема, не менш важливим є питання поводження при виявленні вибухонебезпечних предметів або в надзвичайних ситуаціях іншого характеру. Йшлося й про знання способів порятунку й самопорятунку в екстремальних умовах, надання першої медичної допомоги постраждалому тощо. Вже традиційно, на завершення розмови працівники ДСНС залишили громадянам застерігаючі листівки.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool