На Кіровоградщині тривають профілактичні заходи (ФОТО)

Листопад 16, 2016 | Новини | Переглядів: 1474 | Коментарі: 0

«Захистись – засвітись!» Під таким гаслом пройшов форум, присвячений питанню профілактики дитячого дорожньо-транспортного травматизму у рамках тижня безпеки дорожнього руху, на Кіровоградщині.

Захід пройшов у Головківській ЗШ Олександрійського району за активної підтримки громадського об’єднання «Громадянська непокора».

У ньому взяли участь директор навчального закладу, його заступники та вчителі початкової школи, а також представники ЗМІ та правоохоронних органів. Керівник ГО «Громадянська непокора» Павло Пасенчук подякував керівництву школи за можливість проведення такої зустрічі.

Правоохоронці ж у своєму виступі звернули увагу присутніх на те, що з початку нинішнього року на шляхах Кіровоградщини у 43 дорожньо-транспортних пригодах за участю дітей віком до 18 років травмувалися 41 дитина та двоє неповнолітніх загинули. Та й у цілому по державі статистика дорожньо-транспортного травматизму досить сумна. За 10 місяців в Україні сталося 122414 ДТП, у них 21048 – з постраждалими, 26647 осіб були травмовані, 2603 загинули. «Працівники правоохоронних органів сподіваються на підтримку широкого загалу, зокрема, освітян, оскільки коли у ДТП потрапляють діти, то це, мабуть, вина нас, дорослих – не навчили, не підказали, не застерегли. Ми повинні вчити дітей, як правильно переходити проїжджу частину, як рухатися у транспортному потоці, як поводитися та орієнтуватися у різних нестандартних ситуаціях на дорозі», - наголошують правоохоронці.

«Захистись – засвітись!» Під таким гаслом пройшов форум, присвячений питанню профілактики дитячого дорожньо-транспортного травматизму у рамках тижня безпеки дорожнього руху, на Кіровоградщині.

Учасникам форуму було продемонстровано шокуюче відео наслідків ДТП на Кіровоградщині, зібраних за останні п’ять років. Основні причини ДТП – перевищення швидкості водіями, нехтування пішоходами червоного сигналу світлофора, зіткнення автомобілів. Учасники зустрічі дійшли висновку, що треба зробити усе можливе, аби до сумної статистики поліції не потрапляли діти.
Одним із засобів захисту дітей та дорослих є світловідбиваючі елементи – флайтери. Вони яскраво горять у світлі автомобільних фар і служать для підвищення видимості пішоходів, велосипедистів, дитячих візків (колясок) на дорогах у сутінки й темний час доби. Флайтер працює за принципом дорожніх знаків - відбиває світло автомобільних фар і допомагає водієві у сутінках або темряві помітити пішохода на великій відстані. Якщо при ближньому світлі фар водій бачить пішохода з відстані 50 метрів, то пішохода з флайтером видно за 150 метрів. Відповідно з дальнім світлом людину з відбивачем можна помітити за 400 метрів. За результатами досліджень, при цьому ризик наїзду транспортного засобу на пішохода знижується на 85%. В межах міста пішоходу достатньо двох флайтерів – зліва та справа, за містом необхідно додати ще два – спереду та ззаду.

«Захистись – засвітись!» Під таким гаслом пройшов форум, присвячений питанню профілактики дитячого дорожньо-транспортного травматизму у рамках тижня безпеки дорожнього руху, на Кіровоградщині.

Павло Пасенчук з правоохоронцями передав вчителям Головківської загальноосвітньої школи по два флатери для 110-ти учнів молодшої школи.
Також учням були роздані тематичні посібники «Відповідальні батьки (курс з безпеки дорожнього руху)» для їхніх батьків. Адже безпека дорожнього руху – це справа спільна. Лише спільними зусиллями – просвітницькою співпрацею батьків, педагогів, активістів та правоохоронців ми збережемо життя та здоров’я наших дітей під час їх участі у дорожньому русі.

Відділ управління превентивної діяльності ГУНП в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool