На Кіровоградщині рятувальники та лісівники відпрацювали спільні дії у разі виникнення пожежі

Квітень 25, 2018 | Новини | Переглядів: 732 | Коментарі: 0

Спекотна погода у поєднанні з низькою вологістю та постійними суховіями призводять до швидкого висихання трави та створюють оптимальні умови для виникнення пожеж в екосистемах.

Адже за таких умов достатньо необережно кинутого непогашеного сірника чи недопалка, іскри від автомобіля, щоб сталося займання, а вогонь легко зміг перекинутися на лісосмуги, ліси чи будівлі. 

Саме час говорити про запобігання пожежам у лісах. Оскільки їх не завжди швидко вдається помітити і полум’я стрімко поширюється на великі території, лісові пожежі є дуже небезпечними, бо завдають великої шкоди навколишньому середовищу та створюють загрозу для людей. Як показує практика, розмір збитків та масштаби лісових пожеж напряму залежать від вчасного втручання відповідних служб – пожежних формувань лісового господарства та пожежно-рятувальної служби, – а також від їх злагодженої взаємодії, які відпрацьовуються під час спільних навчань.

25 квітня під керівництвом заступника начальника Управління ДСНС в області з реагування на надзвичайні ситуації полковника служби цивільного захисту Максима Крутіня та першого заступника начальника Кіровоградського управління лісового та мисливського господарства Олега Середюка проведено спільну нараду з керівниками районних підрозділів обох відомств щодо організації підготовки до гасіння пожеж у екосистемах, мінімізації негативних наслідків від них та недопущення їх розповсюдження, тактики гасіння лісових пожеж, ознайомлення зі змістом урядових документів, демонстрації системи нагляду за лісовим масивом.
Згодом були проведені спільні тактико-спеціальні навчання по гасінню умовної лісової пожежі у Бірківському лісництві Олександрівського лісового господарства.

У процесі навчань було розглянуто ситуацію, коли потрібно гасити масштабну лісову пожежу (більше 5 га) із залученням сил і засобів Кропивницького зведеного загону, який формується з 9 найближчих пожежно-рятувальних підрозділів та аварійно-рятувального загону спецпризначення У ДСНС в області. У разі залучення авіації під час гасіння лісових пожеж на території Олександрівського лісгоспу визначені водоймища для забору води пожежними вертольотами та місця для посадочних майданчиків. Присутнім продемонстрували один з таких посадкових майданчиків.

Незважаючи на те, що гасіння пожежі було умовним, всі учасники перейнялися серйозністю обставин, бажанням спрацювати професійно правильно та чітко. Адже успішно проведені навчання є запорукою оперативних та злагоджених дій під час ліквідації реальної надзвичайної події.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool