На Кіровоградщині рятувальники провели гру-змагання

Червень 03, 2019 | Новини | Переглядів: 1136 | Коментарі: 0

Вже стало доброю традицією активне спілкування працівників Служби порятунку з учнями навчальних закладів Кіровоградщини.

Адже такі зустрічі, що проходять у невимушеній атмосфері, є однією з дієвих форм навчання підростаючого покоління відповідальному ставленню до власного життя, здоров’я, безпеки та збереження довкілля. Саме зараз розпочали свою роботу пришкільні табори. Тож, рятувальники охоче приймають у себе в пожежно-рятувальних частинах маленьких відвідувачів.

3 червня до 17-ї Державної пожежно-рятувальної частини завітали учні загальноосвітньої школи № 2 м. Світловодськ. Співробітники підрозділу провели для них гру-змагання «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Крім того, дітям детально розповіли, чому необхідно повсякчас пам’ятати про обережність, бути обачним та уважним, а також про те, яка загроза життю та здоров’ю їх очікує у разі недотримання правил поведінки. Рятувальники продемонстрували школярам можливості та оснащення пожежного автомобіля, способи подачі води за допомогою ручного ствола, захисний одяг та спорядження вогнеборців. Під час участі у естафеті діти відчули справжній азарт та напруження боротьби, проявили кмітливість та командний дух. Та найбільше сподобалась дітям «фірмова» розвага від рятувальників – гасіння пожежі струменями води з пожежного рукава. Маленькі сміливці, звичайно, з допомогою фахівців Служби порятунку й самі спробували «загасити» полум’я. По завершенню заходу переможці гри-змагання отримали призи і, прощаючись з рятувальниками, обіцяли завжди дотримуватись правил безпеки у різних ситуаціях.

Подібна зустріч відбулась і на території школи с. Велика Виска, що у Маловисківському районі. Рятувальники подарували відвідувачам шкільного табору незабутні яскраві враження. Малеча не тільки швидко освоїлась у пожежному автомобілі, а й приміряла одяг, каски та залюбки гасили полум’я з пожежного рукава.

Переконані, що проведення таких заходів з питань безпеки життєдіяльності серед дітей допоможе уникнути трагедій і зберегти дитячі життя.

У ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool