На Кіровоградщині розпочалася літня оздоровча кампанія

Червень 08, 2019 | Новини | Переглядів: 1184 | Коментарі: 0

Фахівці районних і міських управлінь та відділів Держпродспоживслужби області взяли участь в обстеженні 482 закладів відпочинку з денним перебуванням дітей, що функціонують на базах шкіл та позашкільних навчальних закладів

Також було обстежено 6 заміських закладів оздоровлення: ДОЗ «Сонячний» Долинського району, ДОЗ «Дружба» Олександрійського району, ДОЗ «Лісова пісня» Маловисківського району, ДОЗ «Чайка» Гайворонського району, ДОЗ «Бригантина» Новоархангельського району, ДОЗ «Жовтень» Олександрійського району. Такі заходи були проведені до початку відкриття таборів з метою своєчасної їх підготовки до прийняття дітей та усунення можливих недоліків у сфері санітарного та епідемічного благополуччя і безпечності харчових продуктів.

Робота І зміни пришкільних таборів розпочалася 03 червня. Також на І зміну вже прийняли дітей 4 заміських заклади оздоровлення («Чайка», «Дружба», «Сонячний», «Бригантина»), ще 2 заклади («Лісова пісня», «Жовтень») планують відкритися 15 червня. Оздоровчі табори мають можливість займатися не лише дозвіллям дітей, а й організовувати купання на пляжах або в басейнах. дозвілля дітей.
Всі заклади оздоровлення та відпочинку області наразі працюють за погодженням Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Згідно з дорученням Прем’єр-міністра України від 24 квітня 2019 року № 1964/1/1-19 перевірки закладів відпочинку та оздоровлення передбачені під час їхньої роботи. Тож у кожну оздоровчу зміну будуть проводитися позапланові перевірки таборів з лабораторним контролем, що дасть можливість оцінити стан факторів довкілля, готових страв, питної води, води з водойм тощо.
Розпорядженням голови Кіровоградської обласної державної адміністрації від 28 травня 2019 року № 758-р «Про підготовку та проведення оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2019 року» створена обласна комісія з проведення перевірок стану готовності та роботи дитячих оздоровчих закладів протягом оздоровчої кампанії 2019 року. Комісія вже перевірила 5 заміських закладів оздоровлення.

Наказом начальника управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації від 04 червня 2019 року № 466-02 «Про перевірку роботи таборів відпочинку, створених на базі закладів загальної середньої освіти» також створена робоча група з перевірки роботи пришкільних таборів, яка протягом червня здійснюватиме вибіркові перевірки умов перебування дітей, організації харчування, виховної роботи, популяризації здорового способу життя, дотримання законодавства з питань охорони праці, безпеки життєдіяльності тощо.

Для забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення під час проведення оздоровчої кампанії влітку 2019 року фахівцями міських та районних управлінь і відділів Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області на кожній адміністративній території проведені наради і семінари з керівниками та працівниками закладів оздоровлення та відпочинку з питань оздоровлення, відпочинку та дотримання вимог санітарного законодавства, безпечності харчових продуктів, профілактики травматизму, надання медичної допомоги тощо.

Нагадуємо: для забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя під час проведення оздоровчої кампанії керівники закладів оздоровлення та відпочинку мають дотримуватися вимог: контролювати якість питної води (при виявлені нестандартних проб забезпечити заклад питною водою, яка відповідає вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10); дотримуватися погодженого з Держпродспоживслужбою меню; приймати до закладу сировину та харчові продукти лише за наявності супровідної документації, яка засвідчує походження, безпеку і якість; забезпечити заклад достатньою кількістю холодильного та технологічного обладнання, твердого і м’якого інвентарю, миючих і дезінфікуючих засобів, дозволених до використання Міністерством охорони здоров’я України; до робити допускати тільки осіб з пройденим медичним оглядом.

Виконання керівниками закладів оздоровлення та відпочинку рекомендацій, наданих Держпродспоживслужбою області, є запорукою безпечного перебування дітей в таборах, санітарно-епідеміологічного благополуччя та приємних вражень від відпочинку та оздоровлення.

Хід оздоровчої кампанії залишається на контролі Держпродспоживслужби області.

Інформує прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool