На Кіровоградщині провели профілактичну роботу на території лісництва

Липень 30, 2015 | Новини | Переглядів: 879 | Коментарі: 0

У період спеки рятувальники спільно з працівниками лісового господарства продовжують контролювати стан пожежної безпеки на території лісових масивів області.

Висока температура повітря може стати одним з чинників пожеж, а чи не найбільшим ворогом лісу є людський фактор. Саме через людську необачність може статися лісова пожежа. Тому порушників виявляють завчасно, проводячи рейди, та пояснюють відпочивальникам наскільки небезпечно залишати у лісі тліюче згарище. 29 липня такий рейд відбувся у Долинському районі.
Рятувальники та лісівники відвідали одне з лісонасаджень Долинського лісництва ДП «Долинський лісгосп», що на території Олександрівської сільської ради. Площа обходу становить понад 900 гектарів, щоб вберегти ліс тут вживаються всі заходи безпеки, зокрема розміщуються шлагбауми на в’їздах до лісу. Під час рейду рятувальники переконалися, що автомобілі сюди не потрапляють. А от відпочивальники у лісі були, і з ними рятувальники та лісівники провели профілактичну роботу. Нагадали, що у період найвищого класу пожежної небезпеки у лісі забороняється палити багаття, залишати недопалки. Якщо температура повітря все ж дозволяє розпалити вогнище, залишаючи ліс, треба залити згарище водою та переконатися, що воно повністю згасло. Інакше через одну жарину може виникнути низова пожежа лісу. А вже верхова пожежа нищить дерева, які вирощувалися десятиліттями. Тож відпочивальників закликали відповідально ставитися до навколишнього середовища. З боку місцевих жителів організатори рейду теж зустріли розуміння. На думку одного з них, «забути» загасити багаття неможливо, оскільки це просто злочинно. Працівники Управління ДСНС також вручили кожному громадянину застережні листівки, де наводять поради щодо пожежної безпеки у лісі.
Обстеживши територію Долинського лісництва, порушників не виявили. Але це не є приводом припиняти рейдові перевірки, оскільки саме така робота дає змогу попередити лісові пожежі.
Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool