На Кіровоградщині поліцейські викрили двох родичів, які вирощували плантації конопель

Червень 09, 2017 | Новини | Переглядів: 846 | Коментарі: 0

Під час санкціонованих обшуків на території домоволодінь виявлено та вилучено близько півтисячі кущів нарковмісних рослин. Частина «урожаю» зберігалася вже у висушеному та подрібненому стані. Вилучені рослини направлено на дослідження. За ці дії особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років.

Оперативну інформацію про те, що двоє родичів займаються культивуванням заборонених рослин, працівники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми управління Нацполіції області отримали під час оперативно-профілактичного відпрацювання. У результаті перевірки інформація знайшла своє підтвердження.

«Так, 34-річний чоловік, який є власником приватного домоволодіння у передмісті Кропивницького, вирощував селекційні породи конопель у кількох кімнатах свого житлового приміщення, в горщиках для квітів на ганку, теплицях, земельній ділянці в дворі.

У самій оселі обладнав спеціальну систему освітлення, дбайливо удобрював ґрунт, прополював насадження, турбувався про вчасний полив.

Дива «професійної» селекції продемонстрував і 42-річний родич підозрюваного. На території його садиби, вже у дворі, так само зростали коноплі.

Території обійсть, в обох випадках, від сторонніх очей приховували високі паркани, а вже зсередини – охороняли німецькі вівчарки.
Про можливий візит поліцейських власники конопляних «плантацій» очевидно не здогадувалися.
Під час одночасних обшуків працівники поліції виявили та вилучили близько 500 рослин конопель, висушену та подрібнену речовину рослинного походження, що зберігалася в скляних банках, а також цілі стебла, які сушилися на горищі», - розповів начальник поліції Кіровоградської області Сергій Кондрашенко.

Розслідування у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України, триває.

Вилучені нарковмісні рослини направлено на експертизу, за результатами якої буде остаточно кваліфіковано дії громадян.

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool