На Кіровоградщині на полях горить стерня

Серпень 05, 2011 | Новини | Переглядів: 1645 | Коментарі: 0

Вчора бійці МНС двічі виїжджали гасити стерню на полях сільгосппідприємств. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі УМНС України в області.

Так, у Знам’янському районі на території Знам’янської Другої селищної ради виникла пожежа 1,4 га пожнивних залишків товариства з обмеженою відповідальністю, у Гайворонському районі біля с. Червоне вогонь знищив 3 га сухої трави та стерні на полі фермерського господарства. На ліквідацію пожеж залучалось 2 одиниці техніки та 8 чоловік особового складу. Причини загорянь наразі встановлюються. За фактом подій ведеться розслідування.
Тож, проблема самовільного випалювання сухої трави, стерні та пожнивних залишків, що може спричинити пожежі на сусідніх полях, відключення повітряних ліній електропередач надвисокої напруги, а також пожежі лісових насаджень залишається. Лише у минулому році в області було зафіксовано 6 випадків спалювання післяжнивних залишків та трави під повітряними високовольтними лініями, що могло призвести до аварійних відключень електромережі
Законодавством передбачено досить сувору відповідальність за самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків через механізм застосування штрафних санкцій. В цих випадках статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення накладення штрафів на громадян визначено у розмірі від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від 50 до 70 неоподатковуваних мінімумів. Також статтею 245 Кримінального кодексу України за знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загально небезпечним способом передбачене покарання - штраф від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів громадян або обмеження волі на строк від двох до п'яти років чи позбавлення волі на той самий строк.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool