На Кіровоградщині Міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога відкрив командно-штабні навчання

Травень 24, 2011 | Новини | Переглядів: 1647 | Коментарі: 0

Сьогодні на Кіровоградщині розпочалося триденне командно-штабне навчання, на якому практично відпрацюють дії у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру. Згідно із планами Міністерства такі навчання проводяться терміном один раз на п’ять років. Об этом интернет-изданию  «FotoInform» сообщили в пресс-службе УМЧС Кировоградской области.

У перший день навчань Кіровоградщину з робочим візитом відвідав Міністр надзвичайних ситуацій України Віктор Балога. Очільник Міністерства офіційно відкрив командно-штабні навчання на засіданні обласної комісії з питань техногеннно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

До навчань залучені усі відповідні служби цивільного захисту області. На засіданні обласної комісії з питань ТЕБ та НС та евакуаційної комісії прийнято рішення щодо ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних із значним погіршенням метеорологічних умов.

Під час візиту Віктор Балога  разом з головою облдержадміністрації Сергієм Ларіним, головою обласної ради Миколою Ковальчуком та начальником управління МНС генерал-майором служби цивільного захисту Віктором Федорчаком перерізав символічну стрічку на новозбудованій каплиці Пречистої Богородиці та реконструйованій будівлі самостійної державної пожежної частини №1, що знаходяться на території управління МНС. Благословив рятувальників та здійснив обряд освячення каплиці і депо Владика Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф. Крім того, однією з миттєвостей урочистостей стало вручення грамот та нагород. Почесною відзнакою Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та МНС України – орденом «Честь і слава» нагороджено начальника управління МНС Віктора Федорчака. Міністр вручив державну нагороду – орден «За мужність» ІІІ ступеня Миколі Єрмакову, ветерану УМНС в області. 

Після урочистостей Міністр і керівники цивільного захисту області та запрошені журналісти у селищі Обознівці Кіровоградського району мали можливість на власні очі побачити дії сил та засобів щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. За легендою, внаслідок сильних злив та шквалів зруйнувалися покрівлі житлових будинків, підтопило господарські об’єкти, суб’єкти господарювання, порушилося функціонування систем життєзабезпечення населення.

Щоб забезпечити оперативне реагування та захист населення від наслідків надзвичайної ситуації, одразу створюється обласний штаб з ліквідації наслідків НС за участі співробітників всіх служб цивільного захисту області.

Для проведення рятувальних робіт в зоні підтоплення направлено катер на повітряній подушці "Пегас”, плаваючий транспортер та надувний човен, які знаходяться на озброєнні рятувальних підрозділів області, а також задіяли вертоліт Мі-8 з МНС України для здійснення розвідки у зоні лиха.Також для постраждалих розгорнуто табір життєзабезпечення, де вони можуть отримати притулок та допомогу.Рятувальники на плавзасобах доправляють потерпілих у безпечне місце, де на них вже чекають фахівці медичного центру та психологи управління МНС для визначення стану та надання допомоги. В залежності від тяжкості стану їх евакуюють до приймально-сортувального пункту, який має кілька кольорових майданчиків, відповідно до ступенів тяжкості отриманих людиною травм.

До виконання рятувальних та інших невідкладних робіт залучається  аварійно-рятувальна служба оперативного реагування в Кіровоградській області: внаслідок швидкого підйому рівня паводкових вод притоплено легковий автомобіль з пасажирами. Рятувальники та водолази демонструють вилучення «живого» пасажира з автомобіля та за допомогою спеціального обладнання успішно витягають понівечений автомобіль з водної пастки.

Далі пошукові роботи проводить катер на повітряній подушці «Пегас», а для надання гуманітарної допомоги до затопленої території направляють плаваючий транспортер. Всі постраждалі отримали належну допомогу. Так завершився перший день командно-штабних навчань.

Міністр високо оцінив готовність рятувальників Кіровоградської області до дій за призначенням та побажав здійснити усі задуми впродовж наступних днів навчань.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool