На Кіровоградщині більше 16 тисяч безробітних було працевлаштовано

Лютий 21, 2017 | Новини | Переглядів: 858 | Коментарі: 0

Про це під час апаратної наради повідомила заступник директора обласного центру зайнятості Лілія Колесник.

За її інформацією, у 2016 році у сфері зайнятості області спостерігався процес зменшення рівня економічно активного населення у віці від 15 до 70 років – з 61 до 60,5%.

Одночасно зменшився й рівень зайнятості економічно активного населення – з 54,3 до 53%. Відповідно, серед зазначеної категорії зросла чисельність безробітних – з 48,3 до 53,9 тис. осіб, а рівень безробіття зріс з 11,1 до 12,5%.

В таких умовах діяльність обласної служби зайнятості була спрямована на підвищення ефективності надання соціальних послуг безробітним громадянам у рамках діючого законодавства у сфері зайнятості населення. Так, завдяки вжитим заходам вдалося збільшити чисельність працевлаштованих до набуття статусу безробітного, порівняно з 2015 роком на 26%, або з 4832 до 6103 осіб.
Лілія Колесник також відзначила, що завдяки посиленню співпраці з роботодавцями кількість вакансій, що надійшла до центрів зайнятості області у минулому році, зросла на 16,3% і становила 30,2 тис. вільних робочих місць. Відповідно, навантаження на одне вільне робоче місце на початок поточного року в середньому по області становило 11 осіб (проти 39 осіб порівняно з аналогічним періодом 2016 року).

У минулому році також спостерігалася тенденція до зменшення чисельності зареєстрованих безробітних. За цей період соціальні послуги у центрах зайнятості області отримали 50,9 тис. громадян, що на 8,8 % менше, ніж було у 2015 році.
Зростання чисельності зареєстрованих безробітних спостерігалося у Бобринецькому, Гайворонському, Компаніївському, Маловисківському, Новомиргородському та Устинівському районах.

Також, у минулому році в рамках реалізації заходів «Обласної програми зайнятості населення на період до 2017 року» майже 34,7 тис. безробітних громадян було залучено до активних програм сприяння зайнятості населення. Рівень охоплення населення такими програмами становив 68,2%, (в середньому по державі цей показник склав 63,7%).

Всього у 2016 році за сприяння центрів зайнятості області були працевлаштовані 16,3 тис. безробітних громадян.
Загалом, рівень працевлаштування безробітних громадян становив 32% (в Україні – 32,2%). Одночасно, рівень працевлаштування демобілізованих військовослужбовців з числа учасників антитерористичної операції становив лише 13%, що на рівні держави.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool