You can help our site. Thanks in advance for your help - donate - Click -
                                                                        

На Кіровоградщині 25 медичних закладів надають послуги безоплатного спостереження за вагітністю

Травень 31, 2024 | Новини | Переглядів: 1959 | Коментарі: 0

Ведення вагітності в амбулаторних умовах акушером-гінекологом виділене в окремий пакет послуг Програми медичних гарантій.

У Кіровоградській області на пакет «Ведення вагітності в амбулаторних умовах» договори з НСЗУ уклали 25 медзакладів. Майже 3 000 пацієнток з початку 2024 року вже скористались їхніми послугами.

"Це означає, що вагітні жінки можуть звернутися до будь-якого з цих медичних закладів і отримати необхідну допомогу безоплатно, а у разі потреби – змінити лікарню, де вона спостерігає вагітність. Держава вже сплатила за всі послуги, включаючи спостереження вагітності, необхідні консультації, скринінги, аналізи та дослідження. До речі, всі ці послуги надаються за необхідністю і без обмежень по кількості. Жінки можуть бути впевнені, що отримають високоякісну медичну допомогу без додаткових витрат. Ми прагнемо забезпечити максимально комфортні та безпечні умови для всіх майбутніх мам. Це гарантує своєчасне виявлення будь-яких ускладнень і надання якісної допомоги на всіх етапах вагітності," - зазначила заступниця директора Східного МРД НСЗУ Наталія Шуліка.

Жінка може звернутися по послугу як самостійно, так і за направленням свого сімейного або лікуючого лікаря. Незалежно від того, чи вона приймає рішення сама, чи за рекомендацією свого лікаря, кожна вагітна жінка має доступ до безкоштовного медичного обслуговування.

Які послуги покриваються Програмою медичних гарантій:

контроль стану здоров’я вагітної, консультації, індивідуальний план ведення вагітності;

проведення необхідних лабораторних та інструментальних досліджень, у тому числі дослідження функції щитоподібної залози, аналізи на інфекції та віруси, УЗД, КТГ, ЕКГ тощо;

пренатальний скринінг: УЗД, дослідження рівнів біохімічних маркерів;

оцінка факторів ризику прееклампсії та її профілактика;

направлення до перинатального консиліуму за участі інших фахівців при виявленні у плода ознак аномалій чи патологій;

направлення на комісію з визначення показань для штучного переривання вагітності від 12 до 22 тижнів за медичними показами;

надання невідкладної медичної допомоги;

інформаційна підготовка до пологів та батьківства;

направлення на профілактичні щеплення;

психологічна підтримка тощо.

Знайти найближчий до вас заклад, законтрактований за пакетом «Ведення вагітності в амбулаторних умовах», можна на дашборді НСЗУ на карті місць надання послуг за договорами з деталізацією за групами послуг – оберіть область та групу послуг («35 Ведення вагітності в амбулаторних умовах»). Або телефонуйте до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77. Оператор підкаже потрібний медзаклад.

Більше про безоплатні медичні послуги – в електронному посібнику «Гід по Програмі медичних гарантій для пацієнта 2024». Завантажити посібник можна за посиланням


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool