На 1 березня поточного року в області створено 2899 нових робочих місць

Березень 23, 2012 | Новини | Переглядів: 1277 | Коментарі: 0

Галина Пастух: Одним із шляхів вирішення проблеми молодіжного безробіття має стати державне стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць для молодих спеціалістів

Заступник голови облдержадміністрації Галина Пастух провела засідання обласної робочої групи з легалізації заробітної плати та зайнятості населення.

Зважаючи на те, що робота комісій з легалізації заробітної плати на місцях – це дієвий засіб соціального захисту працюючого населення, Галина Пастух звернула увагу, що вага роботи цих комісій зростає і з огляду на проголошені Президентом України соціальні ініціативи, зокрема, у сфері сприяння ефективній зайнятості населення та при створенні нових робочих місць.
- Одними із основних аспектів президентських соціальних ініціатив є комплексне перетворення підходів до оплати праці і сприяння ефективній зайнятості та створенню нових робочих місць. Ці ініціативи співзвучні тій роботі, що ведеться в області у зазначеному напрямку. Глава держави наголошує, працездатні особи мають отримати змогу повною мірою забезпечувати свої потреби та потреби своїх сімей, не звертаючись за допомогою до держави, - підкреслила Галина Пастух.
- В рамках нової соціальної політики одним із першочергових завдань є і створення робочих місць для молоді. Молодіжне безробіття – одна із вкрай гострих проблем сьогодення. І одним із шляхів вирішення цієї проблеми має стати стимулювання роботодавців до створення перших робочих місць для молодих спеціалістів шляхом скасування на рік відрахувань до соціальних фондів, - продовжила Галина Пастух.
Галина Пастух зазначила, що станом на 1 березня поточного року в області створено 2899 нових робочих місць, що 8,4 % більше від запланованих показників.
Але повністю із поставленим завданням по створенню нових робочих місць, за словами Галини Пастух, не впоралися такі території: міста Олександрія та Світловодськ, Вільшанський, Гайворонський, Голованівський, Долинський, Знам'янський, Компаніївський, Новогородківський, Новоархангельський, Світловодський та Устинівський райони.
Як зазначила Галина Пастух, за 2 повні місяці нового року робочі групи з питань легалізації заробітної плати та “тіньової” зайнятості населення обстежили 999 підприємств різних форм власності та господарювання, що склало 6,9 % до загальної кількості суб'єктів господарювання–платників податків (14,4 тисяч).
В результаті проведеної роботи виявлено 241 “тіньове” робоче місце з яких легалізовано 191 місце, а до бюджету додатково надійшло близько 38,2 тис. грн.
Проте не всі комісії на окремих територіях області можуть похвалитися активною роботою і успішними результатами своєї діяльності. Відтак, представники окремих районів пояснювали під час засідання робочої групи заступникові голови облдержадміністрації причини такої пасивності.
Найбільш жорстко Галина Пастух розкритикувала роботу Вільшанської комісії. Перепало на горіхи від заступника голови облдержадміністрації і представникам Світловодського та Знам'янського районів. Пояснювати довелось низьку результативність роботи комісій заступникам голів Долинської та Олександрійської райдержадміністрацій.
Досить детально розглянули члени робочої групи ситуацію з легалізації заробітної плати в обласному центрі. Звертаючись до заступника міського голови Кіровограда Ігоря Василенка Галина Пастух наголосила, що не варто керуватись вибірковим принципом під час перевірки підприємств. Звісно, найперше увагу необхідно звертати на ті підприємства, де можлива оплата праці у конвертах. А загалом Галина Пастух наполегливо радила очільникам Кіровограда вивчити і взяти на озброєння досвід Олександрії, де в минулому році перевірили абсолютно усі підприємства міста на предмет тіньової зайнятості населення.
Насамкінець засідання Галина Пастух поставила перед присутніми представниками територій чітку вимогу – посилити роботу комісій на місцях, надати головному управлінню праці і соціального захисту населення облдержадміністрації відповідні графіки роботи і пообіцяла, що максимум за два місяці, обласна робоча група перевірить як змінилася ситуація з легалізації тіньової зайнятості у цих районах.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool