Мобілізовані єдинщики можуть не сплачувати єдиний податок та ЄСВ

Травень 23, 2014 | Новини | Переглядів: 723 | Коментарі: 0

З метою врегулювання порядку сплати податків підприємцями - платниками єдиного податку, яких мобілізовано на військову службу, Міндоходів наказом від 06.05.2014 №276 затвердило Узагальнюючу податкову консультацію щодо окремих питань оподаткування платників єдиного податку.

Згідно неї з метою врегулювання питань нарахувань авансових внесків для фізичних осіб - підприємців - платників єдиного податку першої і другої груп, що не здійснювали господарську діяльність на період мобілізації та не одержували дохід, контролюючі органи, керуючись ст. 101 Податкового кодексу, матимуть підстави вважати податковий борг платника єдиного податку, що виник внаслідок непереборної сили (форс-мажорних обставин), безнадійним податковим боргом, що підлягатиме списанню, але при цьому вказана категорія платників повинна буде надати підтверджуючий документ з військового комісаріату, у якому буде зазначено період перебування на зборах. При цьому, контролюючі органи не застосовують до зазначеної категорії платників штрафні санкції та пеню з єдиного податку за період їх перебування на військовій службі.
Крім цього, фізичні особи, призвані на військову службу, які отримують грошове забезпечення, зокрема і фізичні особи - підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування та є платниками ЄСВ (при цьому у господарській діяльності не використовують працю найманих осіб), звільняються від сплати єдиного внеску (за себе). При цьому умовою звільнення від сплати є нездійснення господарської діяльності у цей період, неотримання доходів та надання підтверджуючих документів з військових комісаріатів, у яких зазначається період перебування на військовій службі.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool