Міжнародний день дарування книжок

Лютий 07, 2017 | Новини | Переглядів: 1632 | Коментарі: 0

14 лютого в багатьох країнах світу відзначають не лише День святого Валентина, а ще Міжнародний день дарування книжок (International Book Giving Day).

Це одне з наймолодших свят в календарі. Започаткувала його американка Еммі Бродмур у 2012 році. Ідею підказав її маленький син, який запитав маму, чому немає особливого дня, коли люди дарують один одному книги.

У цей день, зазвичай, прийнято дарувати книжки один одному та членам родини, залишати книжки в людних місцях, надавати знижки в книгарнях, організовувати волонтерські кампанії зі збирання книжок, жертвувати твори друку бібліотекам.

З кожним роком все більше книжок, як уже прочитаних, так і зовсім нових, вирушають в дорогу в усі куточки світу. Міжнародний день дарування книг – це добровільна ініціатива. Вона спрямована на підвищення інтересу і доступу до книги. Основна мета Міжнародного дня дарування книг – надихнути людей по всьому світу подарувати 14 лютого книгу.

Тож звертаємось до Вас з проханням, якщо маєте вдома книги, які вже прочитали і не користуєтесь ними, – збагатіть їх гарними побажаннями і подаруйте бібліотеці! Ми впевнені, якщо цю добру справу зробить кожен, багатшим стане бібліотечний фонд, а подаровані книги прочитають інші!

Усі книги, подаровані нашій бібліотеці, будуть оформлені в окрему книжкову виставку.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool