Міська рада відхилила протест прокурора

Квітень 29, 2011 | Новини | Переглядів: 2213 | Коментарі: 0

Багато важливих і різноманітних питань розглядалося вчора на пленарному засіданні шостої сесії Кіровоградської міської ради шостого скликання – і земельні, і бюджетні, і пов’язані з наданням матеріальної допомоги городянам, які опинилися в скрутних життєвих обставинах.

 Найбурхливіше ж обговорювалися такі: про долю земельної ділянки між вулицями Жовтневої Революції та Глиняною (сквер напроти будівлі міськвідділу міліції) та про прокурорські протести на недавні рішення виконкому міськради щодо підвищення плати за проїзд у пасажирському транспорті загального користування.

Що стосується скверу напроти міськвідділу міліції, депутатам, згідно з порядком денним засідання, пропонувалося затвердити містобудівне обґрунтування забудови цієї ділянки товариством з обмеженою відповідальністю "Ексімсервіс".

Не менш гаряче обговорювалися питання про прокурорські протести (точніше, про їх відхилення) на квітневі рішення міськвиконкому щодо плати за проїзд у громадському транспорті. Як стало зрозуміло з виступу представника прокуратури, правоохоронне відомство виявило у порядку ухвалення цих рішень деякі порушення формального характеру. Начальник юридичного відділу міської ради Олег Колюка доводив же, що закон був дотриманий і тому ці акти прокурорського реагування потрібно відхилити. Депутати з фракції "Батьківщина" не тільки виступили проти відхилення цих протестів, а й повідомили, що у них є свої, начебто більш вагомі, підстави підтримати прокуратуру: мовляв, тарифні рішення виконкому ще й не ґрунтуються на економічних розрахунках. А один депутат (не з "Батьківщини"), також занепокоєний інтересами кіровоградців, які корис- туються громадським транспортом, висловив думку про те, що підвищення плати за проїзд суперечить Конституції України, відповідно до статті 22-ї якої "звуження змісту та обсягу існуючих правил і свобод при прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів, у тому числі і постанов Кабінету Міністрів, не допускається". За логікою цього депутата, підвищення ціни в Україні на будь-який товар – від сала до вакси – є грубим порушенням Основного Закону.

– А чому ви мовчите про підвищення цін на пальне? – поцікавився міський голова Олександр Саінсус депутата, який проявив найбільшу активність, критикуючи тарифні рішення виконкому. Але "Батьківщина" все ж хотіла бачити економічні розрахунки нових тарифів.

– Чому ви не зайшли до мене і не поцікавилися, чи є такі розрахунки? – запитав Олександр Саінсус у допитливого представника цієї політичної сили.

Припинити політизувати обговорюване питання і згадати, що воно – зі сфери економіки, закликав колег Юрій Тітов.

– Усі ми хочемо добра для людей, – сказав Василь Дзядух, депутат фракції Партії регіонів. – Але за чий рахунок? За рахунок працівників транспорту?

Також Василь Онисимович розповів, що тарифні рішення міськвиконкому ухвалено з дотриманням складних процедур, передбачених законом. Так, розрахунки тарифів на проїзд в автобусах, що експлуатуються в звичайному режимі руху, пройшли експертизу в двох міністерствах, розрахунки тарифу на проїзд у «маршрутках» були перевірені виконавчими органами міськради, а перед погодженням виконкомом відповідних рішень відбулися громадські слухання.

Після тривалого і бурхливого обговорення долі актів прокурорського реагування відбулося голосування. Більшість депутатів сказала цим протестам «ні».

(«Ми керувалися здоровим глуздом, – сказав про це депутат від Партії регіонів Сергій Калапа, голова постійної комісії з питань промисловості, енергетики, транспорту і зв’язку, охорони навколишнього природного середовища. – Не можна було допускати загибелі перевізницької галузі, адже це було б на шкоду усім жителям міста»).

Що цікаво, регіонал Юрій Тітов, який виступав за відхилення прокурорських тарифів, підтримав пропозицію депутата Олександра Горбунова (партія «Фронт Змін») створити комісію з перевірки економічної обґрунтованості тарифів на проїзд. А ще цікавіше те, що в лавах «Батьківщини» ця пропозиція не знайшла схвалення. Результати голосування були не на користь ідеї Олександра Горбунова.

На цьому ж пленарному засіданні ухвалено деякі зміни до бюджету-2011 та звіт про його виконання у першому кварталі, постановлено створити комісію з перевірки ситуації на ринку «Привокзальний» (за словами депутатів-соціалістів, які ініціювали розгляд цього питання, там чиниться свавілля проти підприємців) та робочу групу з підготовки звернення керівництва держави щодо розв’язання соціальних проблем потерпілих від Чорнобильської катастрофи (цю пропозицію висловив секретар міськради Ігор Волков), прийнято рішення про упорядкування позамагазинних об’єктів торгівлі (згідно із ним, ятки з квітами та іншим крамом, що бовваніють зараз біля готелю «Київ», мають бути перенесені в інше місце), розглянуто депутатські запити (головним чином вони стосувалися надання матеріальної допомоги).

джерело: Кіровоградська міська рада  фото Ігоря Філіпенка.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool