Міліцію повідомили про замінування на Кіровоградщині

Березень 27, 2012 | Новини | Переглядів: 1419 | Коментарі: 0

Працівники Гайворонського райвідділу міліції протягом кількох хвилин встановили місцезнаходження «телефонного терориста», який повідомив, що в одному з сіл закладено бомбу. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області 

Вранці до чергової частини райвідділу зателефонував чоловік. Схвильованим голосом він повідомив, що в одному з населених пунктів району закладено бомбу. Поки оперативний черговий уточнював назву села та його прізвище, заявник поклав слухавку. Із запису працівникам міліції вдалося почути, що під час розмови хтось вимовляє назву села. Правоохоронці швидко встановили населений пункт та особу, яка телефонувала до міліції. 

За декілька хвилин працівники міліції завітали до власника телефону – 49-річного місцевого жителя. Як встановили працівники райвідділу, селянин з дружиною нещодавно були в гостях у сусідів. Під час сніданку друзі випивали спиртні напої та посперечалися, хто ж з них найбільш сміливий і здатен на «чоловічі вчинки». Раптом товариш попросив у нього телефон і, вставивши свою сім-картку, зателефонував до міліції. Аби заплутати правоохоронців, одна з присутніх жінок запропонувала назвати інший населений пункт. Перестрахувавшись таким чином, «жартівник» був певен, що міліціонери його не знайдуть. Тож після сніданку всі спокійно розійшлися по домівках та лягли відпочивати.
За словами в.о. начальника Гайворонського РВ УМВС в області підполковника міліції Олександра Заїки, за підозрою у вчиненні хуліганства затримано 44-річного непрацюючого раніше судимого жителя одного з сіл району. Чоловік зізнався, що це він телефонував до райвідділу, аби довести присутнім, що здатен на «сміливий вчинок». За даним фактом порушено кримінальну справу згідно ч.1 ст. 296 Кримінального Кодексу України (хуліганство). Зловмиснику загрожує покарання у вигляді штрафу від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років.

Крім того, правоохоронці нагадують, що згідно статті 259 Кримінального кодексу України – «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності» – за подібні дії передбачено покарання у вигляді щонайменше сплати штрафу у розмірі від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до семи років.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool