Міліція: За порушення протипожежних заходів законом передбачено відповідальність

Червень 12, 2012 | Новини | Переглядів: 1106 | Коментарі: 0

Пожежонебезпечний період зазвичай починається водночас із сезонним потеплінням. Із підвищенням температури повітря зростає і потенційна загроза лісовим масивам, торфовищам, сільгоспугіддям Кіровоградщини.

Крім того, сильні вітри, які швидко поширюють полум’я великою територією, сприяють виникненню та поширенню пожеж у літній період. Залишене багаття під час відпочинку в лісі, яке через необачність не загасили, чи недопалок цигарки можуть стати причиною виникнення пожежі.
Тож працівники міліції нагадують, що особи, які допустили порушення вимог пожежної безпеки в лісах, на торфовищах та сільгоспугіддях згідно з діючим законодавством будуть нести відповідальність.
Так, статтею 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення вимог пожежної безпеки в лісах, передбачений штраф на громадян у розмірі від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від семи до дванадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Відповідно до статті 77-1 КУпАП для громадян та для посадових осіб за скоєння подібних дій також передбачено штраф. А от за знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць вогнем ст. 245 Кримінального кодексу України передбачає обмеження або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років. У випадку, якщо такі дії ще й спричинили загибель людей чи масову загибель тварин, термін позбавлення волі сягне від п’яти до десяти років.
 


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool