You can help our site. Thanks in advance for your help - donate - Click -
                                                                        

Міліція: Щоб діти не зникали...

Серпень 12, 2011 | Новини | Переглядів: 1518 | Коментарі: 0

Літні канікули, як правило, період коли працівники міліції отримують найбільше повідомлень про зникнення дітей. А відбувається це через те, що неповнолітні, зазвичай, перебувають без батьківського нагляду. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області.

З початку року лише по місту Кіровограду органами внутрішніх справ зареєстровано 44 повідомлення про зникнення 53 неповнолітніх. Їх вікова категорія різна, до речі, влітку часто зникають діти молодшого шкільного віку. У всіх випадках було активізовано роботу особового складу міліції по їх пошуку. Протягом доби всі діти були знайдені. На щастя, все обійшлось благополучно.
Начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей Кіровоградського МВ УМВС в області майор міліції Сергій Кокош відзначає, що причини зникнення дітей у кожному випадку індивідуальні. Одні через сварки і непорозуміння з батьками, аби помститися і привернути до себе увагу, йдуть з дому. Інші ж, просто через свою необачність, можуть загратися з друзями і вчасно не повернутись додому.
Втім, аби уникнути таких ситуацій, працівники міліції радять дорослим приділяти більше уваги своїм чадам, спілкуватись і намагатись бути їм другом, дізнаватись про їх проблеми, цікавитись з ким товаришують, по-можливості познайомитись з друзями і мати їх номери телефонів. Якщо ж трапилась біда і зникла дитина, необхідно негайно звернутись до міліції. Батьками потрібно надати правоохоронцям точні прикмети дитини, останню за часом фотокартку, вказати у чому була одягнена. Бажано, за наявності у зниклого мобільного, вказати його номер та ІМЕІ.
Працівники міліції нагадують, якщо буде доведено вину дорослих у зникненні дітей, то за невиконання обов’язків батьками, або особами, що їх замінюють, передбачено адміністративну відповідальність (ст. 184 КУпАП). А на час, поки будуть з’ясовуватись причини залишення домівки, неповнолітнього буде поміщено до притулку для дітей та сповіщено службу у справах дітей органу місцевого самоврядування. За подібні дії стосовно дитини з боку батьків, опікунів чи піклувальників, що спричинили тяжкі наслідки, Кримінальним кодексом України (ст. 166) передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк від двох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.
 


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool