Міліція: Щоб діти не зникали...

Серпень 12, 2011 | Новини | Переглядів: 1489 | Коментарі: 0

Літні канікули, як правило, період коли працівники міліції отримують найбільше повідомлень про зникнення дітей. А відбувається це через те, що неповнолітні, зазвичай, перебувають без батьківського нагляду. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області.

З початку року лише по місту Кіровограду органами внутрішніх справ зареєстровано 44 повідомлення про зникнення 53 неповнолітніх. Їх вікова категорія різна, до речі, влітку часто зникають діти молодшого шкільного віку. У всіх випадках було активізовано роботу особового складу міліції по їх пошуку. Протягом доби всі діти були знайдені. На щастя, все обійшлось благополучно.
Начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей Кіровоградського МВ УМВС в області майор міліції Сергій Кокош відзначає, що причини зникнення дітей у кожному випадку індивідуальні. Одні через сварки і непорозуміння з батьками, аби помститися і привернути до себе увагу, йдуть з дому. Інші ж, просто через свою необачність, можуть загратися з друзями і вчасно не повернутись додому.
Втім, аби уникнути таких ситуацій, працівники міліції радять дорослим приділяти більше уваги своїм чадам, спілкуватись і намагатись бути їм другом, дізнаватись про їх проблеми, цікавитись з ким товаришують, по-можливості познайомитись з друзями і мати їх номери телефонів. Якщо ж трапилась біда і зникла дитина, необхідно негайно звернутись до міліції. Батьками потрібно надати правоохоронцям точні прикмети дитини, останню за часом фотокартку, вказати у чому була одягнена. Бажано, за наявності у зниклого мобільного, вказати його номер та ІМЕІ.
Працівники міліції нагадують, якщо буде доведено вину дорослих у зникненні дітей, то за невиконання обов’язків батьками, або особами, що їх замінюють, передбачено адміністративну відповідальність (ст. 184 КУпАП). А на час, поки будуть з’ясовуватись причини залишення домівки, неповнолітнього буде поміщено до притулку для дітей та сповіщено службу у справах дітей органу місцевого самоврядування. За подібні дії стосовно дитини з боку батьків, опікунів чи піклувальників, що спричинили тяжкі наслідки, Кримінальним кодексом України (ст. 166) передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк від двох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool