Ми оцінюємо кожного конкурсанта, а не порівнюємо одного з іншим,- Сергій Коваленко

Липень 05, 2017 | Новини | Переглядів: 985 | Коментарі: 0

Під керівництвом першого заступника голови обласної державної адміністрації відбулося засідання конкурсної комісії, створеної для розгляду пропозицій та результатів моніторингу стану виконання програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких надається фінансова підтримка за рахунок коштів обласного бюджету.

Сергій Коваленко зазначив, що в області діє програма сприяння розвитку громадянського суспільства на 2016-2020 роки, затверджена рішенням сесії обласної ради у серпні минулого року, яка, зокрема, передбачає і проведення конкурсів проектів, що розробляються інститутами громадянського суспільства. Порядок проведення таких конкурсів регламентується постановою Кабінету Міністрів від 12 жовтня 2011 року (із внесеними до неї змінами та доповненнями).

Конкурс соціальних проектів, що має назву "Громадська перспектива: ідея-дія-результат", проводиться на Кіровоградщині втретє. У квітні розпорядженням голови облдержадміністрації затверджено новий склад конкурсної комісії. Із 12 її членів у нинішньому засіданні взяли участь дев’ять, які, зокрема, мали розглянути конкурсну документацію та заслухати представників громадських організацій, котрі презентували підготовлені ними проекти. Оцінювання цих пропозицій сьогодні не проводилось, воно відбуватиметься пізніше.
У березні поточного року на засіданні Ради сприяння розвитку громадянського суспільства, що діє при Кіровоградській обласній державній адміністрації, затверджено перелік цілей та пріоритетних завдань, на які мають бути спрямовані проекти (програми, заходи), що подаються для участі у конкурсі "Громадська перспектива: ідея-дія-результат". Серед цих завдань – пропаганда духовних цінностей українського народу, виховання в юного покоління почуття патріотизму та любові до Батьківщини, правовий всеобуч населення області, підвищення якості освітніх послуг, пропаганда здорового способу життя, надання соціальних послуг для вразливих верств громадян, сприяння розвитку громадянського суспільства в області, розвиток волонтерського руху.

Обласною програмою передбачено, що граничний обсяг фінансування одного проекту (програми, заходу), який надається для участі в конкурсі, становить 30 тисяч гривень. Разом з тим, за рахунок бюджетних коштів може бути профінансовано не більше 75% його вартості. Решту 25% має дофінансувати сама організація у вигляді матеріальних чи нематеріальних ресурсів.

Сергій Коваленко повідомив, що документи на конкурс соціальних проектів подали 5 громадських організацій, а саме: обласна організація Організації ветеранів України, обласна громадська організація матерів дітей-інвалідів та інвалідів "Серце матері", благодійний фонд підтримки розвитку освіти та культури імені Григорія Сковороди, громадська організація "Кіровоградське телевізійне інформаційне молодіжне об’єднання "Відкриті двері" та обласна громадська організація "Комітет сприяння розвитку інформаційного суспільства".
Всі конкурсанти надали належний пакет документів у повному обсязі, основні завдання підготовлених ними проектів відповідають вищезазначеним цілям та пріоритетним завданням, тому рішенням комісії усіх їх допущено до участі в конкурсі.

– Що принципово важливо, – зазначив перший заступник голови облдержадміністрації, який є головою конкурсної комісії, – ми оцінюємо кожного конкурсанта, а не порівнюємо одного з іншим. Крім того, не акцентуємо увагу на сумі коштів, запланованій в обласному бюджеті, оскільки вона може бути відкоригована – у бік збільшення чи бік зменшення, якщо на те буде воля конкурсної комісії.
А це означає – якщо її підтримку одержать всі проекти, то передбаченої програмою суми фінансування не вистачить (загальний фонд конкурсу – 90 тисяч гривень). У такому випадку, за словами Сергія Коваленка, обласна державна адміністрація проситиме депутатський корпус обласної ради збільшити фінансування.

Члени комісії заслухали презентовані конкурсантами проекти. Протягом середи вони мають в індивідуальному режимі виставити оцінки за кожен із них (максимальний бал – 5) та подати оціночну відомість до управління комунікацій з громадськістю ОДА. У п’ятницю результати конкурсу планується оприлюднити на сайті обласної державної адміністрації.
Слід також зауважити, що один із членів комісії – голова громадської ради при Кіровоградській облдержадміністрації Олександр Гавриленко – не брав участі у голосуванні і, відповідно, не братиме участі в оцінюванні проектів. На початку засідання він заявив, що входить до складу співзасновників громадської організації "Комітет сприяння розвитку інформаційного суспільства", чий проект – у числі претендентів на бюджетну підтримку, тож інформує про це комісію і бере самовідвід, оскільки в даному випадку є конфлікт інтересів.
Начальник управління комунікацій з громадськістю Віталій Останній пояснив, що в такому разі, відповідно до положення конкурсу, якщо в члена конкурсної комісії наявний конфлікт інтересів, він не бере участі у голосуванні та оцінюванні, проте має право брати участь в роботі комісії, зокрема в обговоренні винесених на її розгляд питань.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool