Мешканцям Кіровоградщини: Пільги із сплати податку на нерухоме майно

Грудень 19, 2012 | Новини | Переглядів: 1115 | Коментарі: 0

ДПС у Кіровоградській області нагадує – з 1 січня 2013 року вводиться новий податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Запровадження такого податку в Україні – це певний крок до справедливого оподаткування.

Нагадаємо, платниками податку на нерухоме майно є власники об’єктів житлової нерухомості фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти. Податком на нерухоме майно обкладатиметься житлова площа об’єкта житлової нерухомості.
Законодавцем передбачено деякі пільги із сплати податку на нерухоме майно. Так, база оподаткування об’єкта житлової нерухомості, що перебуває у власності фізичної особи – платника податку, зменшується:
для квартири - на 120 кв. метрів;
для житлового будинку – на 250 кв. метрів.
Таке зменшення надаватиметься один раз за базовий податковий (звітний) період – календарний рік і застосовуватиметься до об'єкта житлової нерухомості, в якій фізична особа-платник податку зареєстрована в установленому законом порядку, або за вибором такого платника до будь-якого іншого об'єкта житлової нерухомості, який перебуває в його власності.


Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool