Мешканців Кіровоградщини закликають вакцинуватись від гепатиту В

Травень 23, 2024 | Новини | Переглядів: 696 | Коментарі: 0

Медики Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб власним прикладом хочуть показати, що варто щеплюватися проти гепатиту В, адже це вірусна інфекція, що вражає печінку і може викликати гостру чи хронічну форми хвороби.

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук зазначає: «Відмовляючись від вакцинації, люди ставлять під загрозу здоров’я як своє, так і життя дітей. На жаль, міф про те, що вакцинація нібито потрібна лише дітям, залишає багато дорослих людей беззахисними перед небезпечними хворобами».

Довідково: Хронічні інфекції розвиваються у 80%-90% дітей грудного віку, інфікованих гепатитом В протягом першого року життя, і у 30%-50% дітей, інфікованих гепатитом В до досягнення 6 років.
Запобігти захворюванню можна завдяки безпечній і ефективній вакцині. Діти повинні отримати три дози вакцини від гепатиту В — перше щеплення протягом 24 годин від народження, другу дозу у віці 1 місяць, і третю — у 6 місяців. Якщо ви не були вакциновані від гепатиту В — проконсультуйтеся з лікарем.
Тож імунізацію призначають не лише дітям. Захист від деяких вакцин, введених у дитячому віці, може з часом знижуватись. Ви також можете піддаватися ризику певного вакцинокерованого захворювання через свій вік, професію, спосіб життя, подорожі чи стан здоров’я.

Додатково: медики отримають щеплення проти гепатиту В у Кіровоградському обласному центрі контролю та профілактики хвороб 24.05.2024 року о 10:00.
 


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool