Медики попереджають: обережно ботулізм!

Травень 31, 2017 | Новини | Переглядів: 1366 | Коментарі: 0

На Кіровоградщині у місцевого виробника в`яленої риби знайден збудник ботулізму.

Тому краще зараз мешканцям Кіровоградщини бути дуже обережними , та відмовитися на деякий час від купівлі риби.

Вживання такої риби призвело до смертельного випадку. Летальний випадок захворювання на ботулізм зареєстрований у 41- річного киянина, який 24.05.2017, зі слів дружини, вживав в їжу в'ялену рибу (лящ не патраний), яку придбав у київському гіпермаркеті. Ще дві постраждалі людини знаходяться у лікарні, у них також діагностовано ботулізм. Цей випадок обговорювається на майже всіх українських телевізійних каналах. Де лікарі розповідають, що в Україні не має сироватки проти ботулізму. У лікарнях надається хворим детоксикаційна терапія та підримуються внутрішні органи. Вирішення із вакциною від ботулізму лягає на плечі родичів.

Як кажуть лікарі-інфекціоністи, раніше випадків, коли хвороба виникла від вживання риби, купленої у магазині, не було. Ми всі звикли чути про ботулізм від продуктів, придбаних на стихійних ринках, або власного виробництва.



ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool