Людська необережність з вогнем залишається найпоширенішою причиною виникнення пожеж

Грудень 15, 2011 | Новини | Переглядів: 1472 | Коментарі: 0

146 пожеж зафіксовано на Кіровоградщині протягом листопада.  Про це Інтернет-видання  «FotoInform» повідомило Управління Держтехногенбезпеки у Кіровоградській області. 

Прямі збитки від них склали 710 тис. грн. Майже 80 відсотків від загальної кількості вогневих випадків виникли у житловому секторі. Вогнем пошкоджено 49 будівель та споруд, 8 автомобілів та знищено 48 тонн кормів. Але, якщо матеріальні збитки поправні, то повернути людські життя вже неможливо. Внаслідок пожеж у листопаді загинуло 13 людей, серед них - 17-річний юнак.

Людська необережність з вогнем залишається найпоширенішою причиною виникнення пожеж. Через це сталося 50 відсотків займань. 20 вогневих випадків виникло внаслідок порушень у використанні електроустановок. Причиною 18 пожеж стало порушення правил пожежної безпеки при обігріві будинків печами.
Щоб вогонь не став господарем у ваших помешканнях, дотримуйтеся правил пожежної безпеки. Не використовуйте для обігріву приміщень саморобних електронагрівальних приладів, слідкуйте за справністю печей та чистотою димоходів, не залишайте працюючі обігрівальні прилади без нагляду. Будьте обережні при використанні відкритого вогню. Зберігайте сірники та запальнички у недоступних для дітей місцях.
Загрозою для людського життя при необережному до неї ставленні є і вода. Не дивлячись на те, що купальний сезон далеко позаду, а перша крига на водоймах лише з’являється, протягом жовтня-листопада на воді загинуло п’ятеро людей. Один чоловік вже потонув у перший день зими. Усі вони стали жертвами необережного поводження на воді. Чотирьох рибалок вдалося врятувати.
Настійне прохання до всіх - не ставтеся легковажно до правил безпеки на водоймах взимку: не виходьте на тонку кригу, не допускайте великого скупчення людей в одному місці, не робіть лунки одна біля одної. Бережіть себе!
А якщо вже трапилась біда, телефонуйте за номером 101.


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool