Людмила Поліщук: Головне управління Пенсійного фонду України в області підготувало програму дій для поетапної реалізації президентських соціальних ініціатив

Березень 14, 2012 | Новини | Переглядів: 1343 | Коментарі: 0

У записі телевізійної програми КОДТРК "Тема дня" взяла участь начальник головного управління Пенсійного фонду України в області Людмила Поліщук.

Тема розмови стосувалась проголошених Президентом України соціальних ініціатив, зокрема, поетапного перерахунку пенсій.

Так, Людмила Поліщук зазначила, що з 1 травня розпочнеться процес осучаснення заробітних плат для тих пенсіонерів, яким пенсійна виплата була призначена до 2008 року.
- Заробіток для призначення пенсії буде поетапно осучаснено до середньомісячного заробітку в галузі економіки за 2007 рік і становитиме 1197,91 грн. Останні перерахунки від зарплат в галузі економіки здійснювалися у 2006 році, і тоді заробітна плата становила 928 грн., - зазначила Людмила Поліщук.
За словами Людмили Поліщук, в області 225 тисяч пенсіонерів підлягають під дію цієї ініціативи. І за попередніми розрахунками, зазначена категорія пенсіонерів починаючи із травня і до грудня 2012 року буде доотримувати в середньому 103 грн.
Разом з тим, як зазначила Людмила Поліщук, відбуватиметься і підвищення надбавки для непрацездатних осіб за померлого військовослужбовця - від нинішніх 28% до 42% від прожиткового мінімуму.
Як розповіла Людмила Поліщук, на поетапний перегляд розміру пенсій також можуть розраховувати і військовослужбовці, які залишили службу. Цей процес розпочнеться у липні поточного року. Перерахунки пенсій зазначеній категорії населення проводилися іще у 2008 році.
Зростуть також і пенсійні виплати для учасників ВВв, - підкреслила Людмила Поліщук.
- Всі кошти, що потрібні для виконання соціальних ініціатив Президента України, будуть перераховані до Пенсійного фонду із Державного бюджету, - підкреслила начальник головного управління Пенсійного фонду України в області.
Детально прокоментувала Людмила Поліщук і залежність розміру пенсійної виплати від року виходу на пенсію, в чому криється основна маса незадоволення громадян при нарахуванні пенсій – адже якщо дві людини перед виходом на пенсію займали однакові посади і мали однакове місце роботи, то більшу отримуватиме той, хто пізніше пішов на пенсію. На цю соціальну несправедливість звертає увагу і Президент України. Глава держави переконаний, що розмір пенсії не повинен залежити від року виходу на пенсію, має враховуватися і трудовий стаж, і розмір заробітної плати.
Людмила Поліщук зауважила, що у минулому році було прийнято закон "Про реформування пенсійної системи", і починаючи з нинішнього року при призначенні пенсії для розрахунку береться до уваги середньомісячна заробітна плата по галузях економіки за останні три роки.
Людмила Поліщук наголосила, що в області немає жодної особи, яка б отримувала пенсійну виплату, меншу від прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян, чого не скажеш про найманих працівників, які одержують заробітну плату меншу від мінімальної. Відтак, свої обов’язки роботодавці перекладають на державу. І з цим теж не можна миритися.
- Для того, щоб люди, які виходять на пенсію, отримували достойну пенсійну виплату, вони повинні мати і достойну заробітну плату, - наголосила Людмила Поліщук.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool