Лісівники Кіровоградщини відвідали Світловодський лісгосп

Листопад 22, 2012 | Новини | Переглядів: 1012 | Коментарі: 0

21 листопада відбулась виїзна колегія Кіровоградського обласного управління лісового та мисливського господарства структурними підрозділами Світловодського лісгоспу.

Представники обласного управління разом з директорами усіх лісогосподарських підприємств області відвідали Золотарівське, Глинське, Ново-Георгіївське та Крилівське лісництва, де оглянули адміністративні приміщення, плантації новорічних ялин, розсадники основних лісоутворюючих порід та декоративного посадкового матеріалу, пункти накопичення протипожежного інвентарю, а у Крилівському лісництві – лісопожежну станцію. Члени колегії мали змогу наочно оцінити роботу лісівників Світловодщини. Вони обговорили ті напрями роботи, над якими активно працюють на даний час, а також поділилися планами на майбутнє, яких багато: це і розширення асортименту вирощуваного декоративного посадматеріалу, і залучення новітніх технологій, і благоустрій територій тощо. А начальник управління Наталія Ревенко зазначила, що позитивна тенденція у роботі помітна, а тому і всі плани завдяки зусиллям працівників з часом неодмінно втіляться.
Відвідали члени колегії вже частково відремонтовану контору Світловодського лісгоспу, яка, за словами усіх присутніх, дуже змінилася за останній рік. Оновився і вигляд територій біля адмінбудівлі.
Тут же члени колегії провели засідання, на якому розглянули нагальні робочі питання. Головний лісничий ДП «Долинський лісгосп» Олег Середюк доповів про здійснення рубок формування і оздоровлення лісів. Так, цього року від усіх видів рубок формування і оздоровлення лісів заготовлено майже 127 тис. кубометрів деревини, а це – 91% до річного плану. Рубки догляду в молодняках – освітлення та прочищення – проведено на площі 370 гектарів, прорідження – 273 гектари, прохідні рубки – 262 гектари, вибіркові санітарні рубки – 1244 гектари, суцільні санітарні рубки – 291 гектар. Олег Олексійович також зазначив, що відсоток використання річного приросту за 10 місяців склав трохи більше 55% пр. запланованому 63%.
Завідувач сектором лісорозведення обласного управління Лариса Романська доповіла про підготовку ґрунту на 2013 рік та про стан обліку лісів. Вона зазначила, що усі лісгоспи Кіровоградщини вже виконали річне завдання з підготовки ґрунту під захисні насадження наступного року на площі 975 гектарів. Стосовно обліку лісів Лариса Йосипівна розповіла, що по міжнародній сітці ділянок моніторингу лісів І рівня в межах Кіровоградської області на лісових масивах шести лісогосподарських підприємств закладено 10 ділянок, по яким спеціалісти лісгоспів здійснюють зібр та надання інформації.
На завершення Наталія Олександрівна підсумувала результати колегії та побажала підприємству і надалі працювати у заданому темпі, не збавляючи обертів, та шукати нові шляхи для розвитку лісівничої справи.

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool